Alan tulevaisuus kiinnostaa

Opiskelijat voivat saada Farmasialiiton tapahtumista tietoa alan työllistymisvaihtoehdoista sekä apua urasuunnitteluun.

Ella Kälvälä innostui FLOp Helsingin toiminnasta heti ensimmäisenä opiskelusyksynään, ja vuoden päästä hän istui jo FLOpin hallituksessa. Nyt hän astuu astetta isompiin saappaisiin, kun hänet valittiin Farmasialiiton hallituksen uudeksi opiskelijajäseneksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

– On ollut hienoa seurata sivusta, kuinka Farmasialiitto on ollut mukana nostamassa alan arvostusta. Nyt pääsen itsekin liiton ytimeen ja haastamaan itseäni, Kälvälä sanoo.

Kälvälä suorittaa parhaillaan kuuden kuukauden mittaista harjoittelujaksoa avoapteekissa ja voisi hyvinkin jatkaa apteekissa työskentelyä valmistumisensa jälkeen. Vaikka Kälvälä nauttii apteekkityöstä ja asiakaspalvelusta, hänen mielestään alan muista työllistymisvaihtoehdoista ei kerrota yliopistolla tarpeeksi. Niinpä harjoittelujaksot ja kesätyöt ohjaavat urasuuntauksia vahvasti.

Farmasialiiton ja yritysten yhteistyössä järjestämät työelämäillat Kälvälä näkee erinomaisina mahdollisuuksina kuulla eri uravaihtoehdoista, verkostoitua ja jakaa omia kokemuksia muiden alan opiskelijoiden kanssa.

– Moni opiskelija käy Farmasialiiton tapahtumissa, mutta he eivät osaa hyödyntää kaikkia jäsenetuja. Tarjolla on esimerkiksi apua urasuunnitteluun, Kälvälä vinkkaa.

Opiskelijajäsenenä Kälvälä haluaa tuoda opiskelijat vahvasti esille liiton toiminnassa. Vaikka hän jättäytyy pois FLOpin toiminnasta, yhteistyö hallituksen kanssa jatkuu, sillä FLOp kartoittaa opiskelijoiden toiveita ja näkemyksiä alasta.

– Järjestötoiminnassa näkee alan tulevaisuuden ja oppii sellaista, mitä yliopistossa ei.

Ella Kälvälä

› Farmasian opiskelija Helsingin yliopistossa vuodesta 2016 alkaen, aikoo valmistua tämän vuoden aikana.
› Suorittaa parhaillaan kuuden kuukauden mittaista harjoittelujaksoa Hertsin apteekissa.
› Ollut Oriolalla kesätöissä asiakaspalvelijana.
› Farmasialiiton hallituksen opiskelijajäsen.
› Ollut mukana järjestötoiminnassa FLOpissa, Yliopiston farmasiakunnassa ja Wiipurilaisessa Osakunnassa.
› Kotoisin Lappeenrannasta, asuu nykyään Helsingissä.
› Harrastukset: lenkkeily ja järjestötoiminta.