Aluejärjestön puheenjohtaja Tiina Lehto: Toimin viestinviejänä alueen ja liiton välillä

Saimaan aluejärjestön puheenjohtaja Tiina Lehto muistaa vieläkin ensimmäisen tapahtuman, jossa oli mukana. Hersyvä nauru ja vakavat keskustelut kollegoiden kanssa ovat toiminnan parasta antia.

1. Kuka olet ja miten osallistut Farmasialiiton toimintaan?

Olen farmaseutti Tiina Lehto ja toimin sivuapteekinhoitajana Savonlinnassa. Asun maatilalla järven rannalla Parikkalassa mieheni kanssa. Meillä on kolme aikuista poikaa.

Olen Saimaan aluejärjestön puheenjohtaja ja olen toiminut aikoinaan jo Saimaan jäsenyhdistyksen puheenjohtajana useita vuosia. Lisäksi olen ollut mukana monta vuotta jo vanhan organisaation edustajistossa, ja nyt myös nykyisessä.

2. Mikä on aluejärjestön rooli liiton toiminnassa?

Järjestämme paikallisesti jäsenille erilaisia, houkuttelevia tapahtumia. Tärkeää on pitää nykyiset ja uudet jäsenet mukana liitossa sekä saada vielä liittymistä empivät mukaan toimintaan. Tapahtumat ovat hyvä rekrytilanne, jossa voi tuoda esille jäsenyyden etuja.

Yhtenä tehtävänä on olla viestinviejä alueelta liittoon ja liitosta alueelle. Teemme kannanottoja ja olemme mukana liiton strategisessa työssä pyydettäessä. Mikäli joudutaan työtaistelutilanteisiin, organisoimme niitä omalla alueellamme.

3. Miten sinä puheenjohtajana pyrit luotsaamaan Saimaan aluejärjestöä ja paikallisyhdistyksiä?

Toivottavasti olen onnistunut luotsaamaan koko aluetta tasapuoliseen, erilaiseen toimintaan läpi vuosien. Pinta-alaltaan ison alueen toiminnan edellytys on sopuisa ja idearikas johtoryhmä. Sponsoreiden haaliminen on onnistunut hyvin. Koulutusten suhteen olemme laiskoja, sillä sitä on tarjolla muutenkin paljon.

Aina voi tehdä paremmin, saada porukkaa mukaan enemmän. Nykyään kuitenkin vapaa-aika on kortilla ihan jokaisella. Toisaalta mukaan lähteminen ei vaadi kuin viitseliäisyyttä, aika löytyy, jos halua löytyy.

4. Mikä on saanut sinut mukaan toimintaan ja mitä polkua olet päätynyt aluejärjestön uheenjohtajaksi?

En edes muista, miten lähdin aikoinaan mukaan. Varmaan jonkun tapahtuman yhteydessä. Syyskokouksessa tulin valituksi hallitukseen.

Puheenjohtajan rooli tuli ”äitiysloman sijaisuuden” ajaksi. Kuten arvata saattaa, pesti vakinaistui seuraavan kauden alkaessa. Siitä on menty liiton sääntömuutosten kautta nykyiseen puheenjohtajan ja edustajiston pestiin. Kollegat ovat hyvin osanneet johdatella minut tähän.

Järjestötoiminnassa olen ollut mukana nuoresta asti. 4H-kerhoista, urheiluseurojen ja urheilun aluejärjestön hallitukseen. Olen herkästi lähdössä aina mukaan yhteiseen toimintaan, mutta en politiikkaan.

Yhteisöllisyys, mukavat tapahtumat ja kollegoiden tapaaminen ovat ne tärkeimmät syyt olla mukana. Hersyvä nauru, vakavat keskustelut ja itsensä ylittäminen tapahtumissa palkitsee. Kuten Patikointi Parikkalassa tänä keväänä.

5. Kerro jokin asia tai tapahtuma, joka on jäänyt sinulle erityisesti mieleen aluejärjestön tehtävissä toimiessasi.

Kauan sitten linja-autolla tehty yöpymisreissu Ruunaan koskille Lieksaan oli ensimmäinen iso tapahtuma, jossa olin mukana. Meitä oli paljon ja meillä oli hauskaa. Patikoitiin, laskettiin koskia, saunottiin, syötiin ja tanssittiin. Paluumatkalla kävimme vielä taidenäyttelyssä. Kaikki, jotka olivat mukana tällä reissulla, muistelevat sitä vieläkin hymyssä suin. Lauantaiaamusta myöhään sunnuntai-iltaan kestänyt reissu oli älyttömän mukava.

Ystäviä tämän toiminnan kautta on saanut useita. Mukava joskus nähdä jo toiminnasta ja työelämästä poisjääneitä, jutella ja halata.