Apukäsinä joka suuntaan

Anu Peurakoski päätyi Farmasialiittoon vähän auttelemaan opintojen ohessa. Sivuhommasta on kasvanut laaja ja monipuolinen assistentin tehtävä.

Kuka olet?

Olen Farmasialiiton toimistoassistentti Anu Peurakoski. Opiskelen työn ohella oikeusmenetelmiä ylemmässä ammattikorkeakoulussa, ja jos lopputyön kanssa ei iske paha laiskuus, saanen opinnot päätökseen alkuvuodesta. Asun Espoossa, mutta olen lähtöisin Satakunnasta.

Miten kauan olet ollut liitossa töissä ja miten sinne päädyit?

Aloitin Farmasialiitossa juuri ennen kuin jäimme koronan takia etätöihin, eli kohta kaksi vuotta sitten. Päädyin tänne vähän sattumalta yli kymmenen vuoden HR-alalla työskentelyn jälkeen, mutta olin aina vähän unelmoinut järjestö- ja liittoalalla työskentelystä, joten oli kyllä todella onnekas sattuma. Keskityin tuolloin opiskeluihin, ja tulin alun perin vähän käsittelemään ostolaskuja opintojen ohella, mutta nopeasti työtehtävät siitä monipuolistuivat.

Mitä toimistoassistentin tehtäviin kuuluu?

Tällä hetkellä aikani kuluu pääsääntöisesti työsuhdeneuvonnan ja jäsenpalvelun parissa. Työtehtäviini toimistoassistenttina kuuluu monenmoista muutakin, kuten matkalaskujen käsittelyä tai tapahtumiin liittyviä järjestelyjä, ja saan olla monessa mukana.

Mitä asioita työpöydälläsi on tulevina kuukausina?

Lähikuukaudet painottuvat minulla varmasti pitkälti työsuhdeneuvonnan pariin, koska muu työsuhdeneuvonnan tiimi valmistautuu tuleviin tes-neuvotteluihin. Myös erilaisia tapahtumia on alettu jo enemmän järjestää, joten jonkin verran on erilaisia niihin liittyviä järjestelyjä kuten matkavarauksia luvassa.

”Tätä varten teen tätä työtä”?

On mukava tunne, jos on kyennyt auttamaan jäsentä jonkin pulmallisen tilanteen kanssa. Työsuhdeneuvonnassa tulee välillä tilanteita, jossa jäsen soittaa jonkin akuutin tilanteen kanssa huolissaan, ja kun on pystynyt häntä siinä neuvomaan, niin puhelun päättyessä jäsen on paljon huojentuneemmalla mielellä. Se, että pystyy konkreettisesti auttamaan jäseniä tekee tästä työstä merkityksellistä.