Arjen pyörittäjä

Toiminnanjohtajan työpöydällä on isoja asioita, mutta monesti työpäivän täyttää pienten, arkisten ongelmien ratkominen.

Kuka olet ja mitä teet Farmasialiitossa?

Olen Juha Rehula, Farmasialiiton väliaikainen (va) toimitusjohtaja.

Miten kauan olet ollut liitossa töissä ja miten sinne päädyit?

Aloitin vuoden alussa toiminnanjohtaja Riitta Uusi-Eskon opintovapaan sijaisena. Takana on noin puolet puolentoista vuoden pestistä.

Mitä va toimitusjohtajan tehtäviin kuuluu?

On helpompi vastata siihen, mitä ei kuulu. En hoida tes-asioita enkä kanna vastuuta ammatillisista asioista. Minun vastuullani on toimiston arki, hallinto ja talousasiat, asioiden valmistelu ja hallituksen päätösten toimeenpano. Jossain määrin osallistun sidosryhmäyhteistyöhön, jossa päävastuullisena toimii kuitenkin liiton puheenjohtaja Maija Pirttijärvi.

Mitä asioita työpöydälläsi on tulevina kuukausina?

Syksyn merkittävimpinä asioina ovat vuoden 2023 toimintasuunnitelman ja talousarvion valmistelu sekä toiminta- ja taloussäännön päivittäminen. Etukäteen ei voi koskaan tietää, mitä suurempaa jonkun pienen ja vähämerkitykselliseltä tuntuvan arjen murheen takaa tulee esiin. Näitä pieniä asioita – niitä riittää.

”Tätä varten teen tätä työtä”?

Konkreettisin tilanne, joka havahdutti, oli, kun kirjoitin lakkoavustusten maksatusohjeita. Liitto on jäseniään varten. Kaiken tekemisen lähtökohtana on oltava jäsenen paras. Työtaistelutoimet eivät ole jokapäiväisiä asioita, mutta tilanteessa, jossa ei neuvottelutulosta ole kyetty saavuttamaan, piti ensin varautua ja sitten myös toimeenpanna avustuksien maksatus.