Eduskuntavaaliehdokas Juha Pätsi (KD)

Farmasistina minulle on tietenkin tärkeää puolustaa suomalaista apteekkijärjestelmää niin, ettei lääke- ja potilasturvallisuutta vaaranneta.

Olen ollut samassa apteekissa töissä farmaseuttina miltei heti valmistumisestani (v. 1994) asti. Opiskelen tietojenkäsittelytieteitä oman työni ohella. Olen kiinnostunut myös kielten oppimisesta ja opettamisesta toisille. Frisbeegolf on uusin intohimoni. Olen ehdolla Oulun vaalipiirissä KD:n ehdokkaana.

Farmasistina minulle on tietenkin tärkeää puolustaa suomalaista apteekkijärjestelmää niin, ettei lääke- ja potilasturvallisuutta vaaranneta. Suomalaisten verorahojen valumista veroparatiisiyhtiöihin sen kummemmin terveydenhuollon kuin apteekkienkaan kautta ei pidä hyväksyä. Apteekkijärjestelmää ja terveydenhuoltoa tulee kuitenkin jatkuvasti kehittää vastaamaan uusiin haasteisiin. Esimerkiksi systemaattinen riskipotilaiden seulonta ja heidän lääkityksensä läpikäyminen voisi tuoda monen ihmisen elämään lisää laadukkaita vuosia ja tuoda suoria rahallisiakin säästöjä niin yhteiskunnalle kuin potilaille itselleen.

Asiat pitää uskaltaa panna arvo-, tärkeys- ja kiireellisyysjärjestykseen. Ensisijaisesti pitää tehdä tärkeät asiat, jotka eivät voi odottaa. On uskallettava jättää tekemättä hyviäkin asioita, joihin nyt ei ole varaa.

 

Juha Pätsi
Suomen Kristillisdemokraatit (KD)
Oulun vaalipiiri
juha.patsi@ya.fi

Neuvonantaja

Marketta Hakkarainen oli Farmasialiiton järjestöaktiivi, joka työskenteli proviisorina apteekissa. Nyt hän työskentelee liiton työsuhdeneuvontatiimissä, mutta tekee edelleen sivutoimisesti töitä apteekisssa.

Hyvää työtä

Lääkekeskuksen farmaseutit ovat yksityissairaalan hoitajien ja lääkärien lääkehuollon ja lääkitysturvallisuuden kumppani. Siksi työ on paljon muutakin kuin sairaalan lääkehuollon järjestämistä. Monipuolinen työ motivoi vuosien jälkeenkin.

Apteekin vai kaupan hyllyltä?

Apteekkien neuvontaa ja palvelua kaiken kaikkiaan arvostetaan yhä korkealle. Silti moni poimisi mielellään itsehoitolääkkeet päivittäistavarakaupan hyllyltä ruokaostosten yhteydessä.

Onko lisäkouluttautuminen huomioitu palkassasi?