Eduskuntavaaliehdokas Juha Pätsi (KD)

Farmasistina minulle on tietenkin tärkeää puolustaa suomalaista apteekkijärjestelmää niin, ettei lääke- ja potilasturvallisuutta vaaranneta.

Olen ollut samassa apteekissa töissä farmaseuttina miltei heti valmistumisestani (v. 1994) asti. Opiskelen tietojenkäsittelytieteitä oman työni ohella. Olen kiinnostunut myös kielten oppimisesta ja opettamisesta toisille. Frisbeegolf on uusin intohimoni. Olen ehdolla Oulun vaalipiirissä KD:n ehdokkaana.

Farmasistina minulle on tietenkin tärkeää puolustaa suomalaista apteekkijärjestelmää niin, ettei lääke- ja potilasturvallisuutta vaaranneta. Suomalaisten verorahojen valumista veroparatiisiyhtiöihin sen kummemmin terveydenhuollon kuin apteekkienkaan kautta ei pidä hyväksyä. Apteekkijärjestelmää ja terveydenhuoltoa tulee kuitenkin jatkuvasti kehittää vastaamaan uusiin haasteisiin. Esimerkiksi systemaattinen riskipotilaiden seulonta ja heidän lääkityksensä läpikäyminen voisi tuoda monen ihmisen elämään lisää laadukkaita vuosia ja tuoda suoria rahallisiakin säästöjä niin yhteiskunnalle kuin potilaille itselleen.

Asiat pitää uskaltaa panna arvo-, tärkeys- ja kiireellisyysjärjestykseen. Ensisijaisesti pitää tehdä tärkeät asiat, jotka eivät voi odottaa. On uskallettava jättää tekemättä hyviäkin asioita, joihin nyt ei ole varaa.

 

Juha Pätsi
Suomen Kristillisdemokraatit (KD)
Oulun vaalipiiri
juha.patsi@ya.fi

Kommentoi

  • * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia Viestisi ei näy julkisesti

Ravitsemus vaikuttaa lääkehoidon onnistumiseen

Apteekit tarjoavat yhä kokonaisvaltaisempia terveyspalveluja. Munkkiniemen Puisto Apteekissa on tarjolla ravitsemusneuvontaa, joko osana lääkehoidon ohjausta tai ihan omana palvelunaan.

Varmennekortti on aina henkilökohtainen

Sähköinen resepti toi mukanaan varmennekortin, jota apteekin farmaseuttinen henkilökunta käyttää sähköiseen tunnistautumiseen ja allekirjoittamiseen reseptiä toimittaessaan. Varmennekortti on henkilökohtainen, eikä sitä tule koskaan luovuttaa toisen henkilön käyttöön.

Alueellinen koulutus veti 700 osallistujaa

Farmasialiiton ja Orionin perinteinen alueellinen koulutus järjestettiin 9.4. Illan aikana kuultiin astmalääkkeistä ja inhimillisestä elämästä.

Toimiiko geneerinen kilpailu?