Farmasialiiton kehittämispäällikkö Laura Huotari

Liiton uusi kehittämispäällikkö Laura Huotari uskoo vertaistukeen ja yhdessä tekemiseen.

Kuka olet?

Olen Laura Huotari, tomera 40-vuotias proviisori ja kauppatieteiden kandidaatti. Olen hiljattain aloittanut innolla ja uteliaana kehittämispäällikön tehtävässä Farmasialiitossa.

Miten kauan olet ollut Farmasialiitossa töissä ja miten sinne päädyit?

Olen ollut mielenkiinnolla mukana liiton toiminnassa jo opiskeluajoista lähtien eri luottamustehtävissä, joista viimeisimmäksi Lääketeollisuuden ja -tukkukaupan neuvottelukunnan puheenjohtajana. Helmikuun alussa siirryin lääketukkukaupan sektorilta töihin liittoon. Halusin kokeilla siipiäni uudella osaalueella ja tehdä jotain ihan muuta kuin aiemmin. Pidän uusia työtehtäviäni hyvänä jatkumona jo aiemmalle panokselleni farmasian alan ja jäsenten hyväksi.

Mitä kehittämispäällikön tehtäviin kuuluu?

Keskeisenä osana työkenttääni saan olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa liiton jalkautuvaa aluetoimintaa jäsenten kanssa. Roolini on olla koordinoiva vastuuhenkilö aluejohtoryhmien tukena ja apuna liiton puolelta, kun järjestetään monenlaista verkostoitumista, koulutusta ja kokoontumista yhteenkuuluvuuden lisäämiseksi.

Lisäksi olen mukana kehittämässä lääketeollisuus ja -tukkukauppasektorin jäsenten toimintaa ja palveluita. Ja toki kehittämispäällikkö osallistuu liiton kehityshankkeisiin ja toimiston arkirutiineihin.

Mitä asioita työpöydälläsi on tulevina kuukausina?

Olen mukana järjestelemässä ja oppimassa liiton kevään koulutustapahtumissa ja samalla suunnittelemassa syksyn toivottavasti jo kasvotusten järjestettäviä tilaisuuksia. Tulevina kuukausina olen myös tukemassa alueverkostoja ja muita ryhmittymiä heille käyttöön tulleen etäkokoontumissovellus Zoomin hyödyntämisessä.

Näppini on pelissä myös alkavan LHA-koulutusyhteistyön kehityksessä ja sisällöntuotannossa. Ennen minua on tehty jo alustat ja formaatit valmiiksi, ja julkaisun jälkeen alkaa palvelun jatkokehitys paremmaksi palautteen perusteella.

Kerro jokin mieleen painunut asia tai tilanne, joka sai sinut ajattelemaan ”Tämän takia teen tätä työtä”?

Se mahtava voimaannuttava tunne, kun aistii, näkee ja kuulee, kuinka jäsenet pääsevät yhteen kokoontumisissa jakamaan kokemuksia sekä ajatuksia kollegoiden kanssa, esimerkiksi ruokailtaessa antoisan ajankohtais- tai koulutustilaisuuden jälkeen. Juuri se yhteisön ja yhteyden voima on vahvuutemme, jolla viedä tätä alaa ja sen osaamista eteenpäin.

Avainsanat: työyhteisö

Neuvonantaja

Marketta Hakkarainen oli Farmasialiiton järjestöaktiivi, joka työskenteli proviisorina apteekissa. Nyt hän työskentelee liiton työsuhdeneuvontatiimissä, mutta tekee edelleen sivutoimisesti töitä apteekisssa.

Hyvää työtä

Lääkekeskuksen farmaseutit ovat yksityissairaalan hoitajien ja lääkärien lääkehuollon ja lääkitysturvallisuuden kumppani. Siksi työ on paljon muutakin kuin sairaalan lääkehuollon järjestämistä. Monipuolinen työ motivoi vuosien jälkeenkin.

Apteekin vai kaupan hyllyltä?

Apteekkien neuvontaa ja palvelua kaiken kaikkiaan arvostetaan yhä korkealle. Silti moni poimisi mielellään itsehoitolääkkeet päivittäistavarakaupan hyllyltä ruokaostosten yhteydessä.

Onko lisäkouluttautuminen huomioitu palkassasi?