Farmasialiiton kehittämispäällikkö Laura Huotari

Liiton uusi kehittämispäällikkö Laura Huotari uskoo vertaistukeen ja yhdessä tekemiseen.

Kuka olet?

Olen Laura Huotari, tomera 40-vuotias proviisori ja kauppatieteiden kandidaatti. Olen hiljattain aloittanut innolla ja uteliaana kehittämispäällikön tehtävässä Farmasialiitossa.

Miten kauan olet ollut Farmasialiitossa töissä ja miten sinne päädyit?

Olen ollut mielenkiinnolla mukana liiton toiminnassa jo opiskeluajoista lähtien eri luottamustehtävissä, joista viimeisimmäksi Lääketeollisuuden ja -tukkukaupan neuvottelukunnan puheenjohtajana. Helmikuun alussa siirryin lääketukkukaupan sektorilta töihin liittoon. Halusin kokeilla siipiäni uudella osaalueella ja tehdä jotain ihan muuta kuin aiemmin. Pidän uusia työtehtäviäni hyvänä jatkumona jo aiemmalle panokselleni farmasian alan ja jäsenten hyväksi.

Mitä kehittämispäällikön tehtäviin kuuluu?

Keskeisenä osana työkenttääni saan olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa liiton jalkautuvaa aluetoimintaa jäsenten kanssa. Roolini on olla koordinoiva vastuuhenkilö aluejohtoryhmien tukena ja apuna liiton puolelta, kun järjestetään monenlaista verkostoitumista, koulutusta ja kokoontumista yhteenkuuluvuuden lisäämiseksi.

Lisäksi olen mukana kehittämässä lääketeollisuus ja -tukkukauppasektorin jäsenten toimintaa ja palveluita. Ja toki kehittämispäällikkö osallistuu liiton kehityshankkeisiin ja toimiston arkirutiineihin.

Mitä asioita työpöydälläsi on tulevina kuukausina?

Olen mukana järjestelemässä ja oppimassa liiton kevään koulutustapahtumissa ja samalla suunnittelemassa syksyn toivottavasti jo kasvotusten järjestettäviä tilaisuuksia. Tulevina kuukausina olen myös tukemassa alueverkostoja ja muita ryhmittymiä heille käyttöön tulleen etäkokoontumissovellus Zoomin hyödyntämisessä.

Näppini on pelissä myös alkavan LHA-koulutusyhteistyön kehityksessä ja sisällöntuotannossa. Ennen minua on tehty jo alustat ja formaatit valmiiksi, ja julkaisun jälkeen alkaa palvelun jatkokehitys paremmaksi palautteen perusteella.

Kerro jokin mieleen painunut asia tai tilanne, joka sai sinut ajattelemaan ”Tämän takia teen tätä työtä”?

Se mahtava voimaannuttava tunne, kun aistii, näkee ja kuulee, kuinka jäsenet pääsevät yhteen kokoontumisissa jakamaan kokemuksia sekä ajatuksia kollegoiden kanssa, esimerkiksi ruokailtaessa antoisan ajankohtais- tai koulutustilaisuuden jälkeen. Juuri se yhteisön ja yhteyden voima on vahvuutemme, jolla viedä tätä alaa ja sen osaamista eteenpäin.

Avainsanat: työyhteisö

Lääkevarmennus estää väärennösten pääsyn virallisiin kanaviin

Lääkevarmennusjärjestelmä suojaa potilaita lääkeväärennöksiltä. Järjestelmä kattaa koko lääkejakeluketjun valmistajasta tukkuliikkeeseen ja apteekkiin asti.

Apteekkitalouden uudistukset junnaavat paikallaan

Fimean selvityksen mukaan apteekkitalouden muutosehdotukset eivät ole edenneet, jos niiden valmistelua ei ole saatu tehtyä yhdellä hallituskaudella. Isot toimijat ovat vastustaneet muutoksia, joiden vaikutukset ovat kohdistuneet erityisesti heidän toimintaedellytyksiinsä. Esteitä pyritään nyt taklaamaan lääkeasioiden tiekartan avulla.

Lääkehoitoa lähellä potilasta

Kuopion yliopistollisen sairaalan sairaala-apteekkia työllistää kamppailu COVID-19 -virusta vastaan. Isossa talossa sillä on kuitenkin myös lukuisia muita tehtäviä. Osastotyössä farmaseutit ovat siirtymässä lääkelogistiikan pyörittämisestä lähemmäksi potilaan hoitoa.

Onko korona lisännyt työsi kuormittavuutta?