Farmasialiitto mukana SuomiAreenalla jo kolmatta kertaa

SuomiAreena on hyvä paikka solmia kontakteja, ylläpitää suhteita ja jatkaa tärkeää vaikuttamistyötä.

SuomiAreenalla keskustellaan suomalaisesta yhteiskunnasta rennosti kesäisissä tunnelmissa. Tänä vuonna sää ei suosinut, mikä verotti osallistujia. Farmasialiitto oli mukana tapahtumassa jo kolmatta kertaa peräkkäin. Olimme sopineet tapaamisia 16. heinäkuuta ravintola Torgetiin.

Brunssia nautittiin Superin puheenjohtaja Silja Paavolan kanssa. Keskustelussa korostui vanhustenhoito, joka Paavolan sanoin on retuperällä. Farmasian ammattilaisten palkkaus puhutti myös. Esimerkiksi LHA-koulutuksen suorittamisen pitää näkyä myös palkassa. Jos yli 70-vuotiaiden palveluseteli saadaan käyttöön, voidaan lisätä farmasian ammattilaisten tekemää LHA-arviointia ja lisätä työn mielekkyyttä.

Lounaalle saapuivat valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen, Akavan johtava asiantuntija Hanna-Maija Kause ja Fimean ylijohtaja Eija Pelkonen. Keskustelua käytiin teemalla potilaiden lääkehoidot kuntoon – ainakin 150 miljoonan euron välittömät säästöt. Väinö Vähämäki kertoi, että kestää keskimäärin 30 minuuttia, kun sairaalassa saadaan lääkityslista ajan tasalle. Kotiutumisvaiheessa pitäisi varata aikaa ja käydä potilaan kanssa lääkehoito läpi, jotta hän sitoutuisi hoitoon. Myös apteekin roolia on edelleen vara vahvistaa. Apteekeissa on ensisijaisen tärkeää, että asiakas kohdataan ja ehditään antaa lääkeneuvontaa.

Päivän päätteeksi oli kutsuttu eri tahoja yhteisesti rupattelemaan lääkealasta.

Farmasialiitosta mukana olivat puheenjohtaja Antti Kataja, toimitusjohtaja Riitta Uusi-Esko, kehittämispäällikkö Anne Hautala, vanhempi neuvonantaja Pekka Perttula, hallituksen jäsen Väinö Vähämäki ja viestintäpäällikkö Tuija Metsäaho.

SuomiAreena järjestettiin Porissa 14. kerran 15.–19.7.2019. Pääteemat olivat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot.

Kommentoi

  • * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia Viestisi ei näy julkisesti

Farmasian Päivillä kerrottiin uusista jäseneduista

Farmasialiiton ständillä jaettiin tietoa matkavakuutuksesta ja LHA-portfoliosta. Meneillään olevat tes-neuvottelut puhuttivat myös.

Oliver Tuomainen: ”Kaikki kokemukset tervetulleita”

Yrittäjyys oli Oliver Tuomaiselle luonnollinen uravalinta. Koripallo ja Love Island -ohjelman tuoma tv-julkisuus saavat nyt väistyä, kun oma juttu on löytynyt. Farmasian opinnot nuori mies aikoo kuitenkin saattaa loppuun.

Potilasturvallisuuspäivillä pohdittiin lääkitysturvallisuutta

Lääke- ja lääkitysturvallisuus nousivat esille myös Potilasturvallisuuspäivillä. Sähköiset reseptit ovat parantaneet turvallisuutta huomattavasti.

Oletko törmännyt työssäsi lääkeväärennöksiin?