Kilpirauhaskoulutus hotelli Albassa

Endokrinologi Anna-Mari Koski tutustutti koulutuksessa kuulijat kilpirauhasen vajaatoimintaan. Tilaisuus houkutteli paikalle 50 osallistujaa.

Farmasialiiton Keski-Suomen alueyhdistys järjesti jäsenilleen syksyisen koulutusillan 7.10. aiheena kilpirauhasen sairaudet. Luennoitsija endokrinologi Anna-Mari Koski tutustutti kuulijat muun muassa kilpirauhasen vaajaatoiminnan sekä liikatoiminnan syihin, oireisiin ja hoitoon.

Kokemusasiantuntija Tuula Karhila kertoi mielenkiintoisen tarinan omasta sairaushistoriastaan. Hänen tarinansa myötä osallistujat kuulivat, kuinka vaikeasti tunnistettavissa kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyvät oireet voivat olla ja millaisen tunnemyrskyn se voi aiheuttaa potilaan omassa elämässä.

Illan sponsorina toimi Verman, ja aluepäällikkö Pasi Nurminen esitteli kattavasti heidän Medithyrox-valikoimaansa, joka täydentyy joulukuussa yhdeksän eri vahvuutta käsittäväksi sarjaksi.

Paikalle Jyväskylän Hotelli Albaan saapui 50 farmasistia, josta voi päätellä aiheen olevan tärkeä ja mielenkiintoinen.

Kentällä tapahtuu

Alueiden ja paikallisten järjestöjen tapahtumat ovat jäsenille näkyvintä toimintaa. Kertokaa hyvistä toimintatavoista, kivoista tapahtumista ja uusista oivalluksista meille kaikille. Tapahtumajuttuja julkaistaan farmasialehti.fi:ssä, josta niitä on myös helppo jakaa esimerkiksi somessa.

Lähetä tapahtumauutinen osoitteeseen viestinta@farmasialiitto.fi. Liitä mukaan tiivis teksti (max. 1 500 merkkiä), joka vastaa kysymyksiin: ketkä, missä ja mitä tekemässä sekä vähintään yksi kuva. Toimitus pidättää oikeuden muokata tai lyhentää tekstiä tarvittaessa.

Neuvonantaja

Marketta Hakkarainen oli Farmasialiiton järjestöaktiivi, joka työskenteli proviisorina apteekissa. Nyt hän työskentelee liiton työsuhdeneuvontatiimissä, mutta tekee edelleen sivutoimisesti töitä apteekisssa.

Hyvää työtä

Lääkekeskuksen farmaseutit ovat yksityissairaalan hoitajien ja lääkärien lääkehuollon ja lääkitysturvallisuuden kumppani. Siksi työ on paljon muutakin kuin sairaalan lääkehuollon järjestämistä. Monipuolinen työ motivoi vuosien jälkeenkin.

Apteekin vai kaupan hyllyltä?

Apteekkien neuvontaa ja palvelua kaiken kaikkiaan arvostetaan yhä korkealle. Silti moni poimisi mielellään itsehoitolääkkeet päivittäistavarakaupan hyllyltä ruokaostosten yhteydessä.

Onko lisäkouluttautuminen huomioitu palkassasi?