Kirja-arvostelu: Ex Tempore

Farmaseutti ja sairaanhoitaja Tiina Utoslahti on tarttunut kynään ja kirjoittanut esikoisdekkarinsa, jonka murhanäyttämönä on apteekki.

Tarina käynnistyy heti ensimmäiseltä sivulta. Farmaseutti-sairaanhoitaja Sanna Blinck löytää nuoren miehen kuolleena makaamasta Oulun Kolmannen apteekin viinavarastosta. Mitä on tapahtunut?

Poliisikaksikko Juho ja Antti kutsutaan paikalle selvittämään tapahtumien kulkua. Myös Sannalla on näppinsä pelissä. Hänellä on taito saada ihmiset puhumaan. Menneisyydessä hän on toiminut jopa poliisin vinkkinaisena.

Makkaraperunat oululaisella grillillä nousevat aika merkittävään osaan. Kuka niitä on ostanut?

Juho ja Sanna ovat vanhoja tuttuja. Heidän välillään kipunoi alusta alkaen, ja lukija odottaa, miten suhde etenee.

Sanna on osakkaana hyvin toimivassa terveydenhuoltoalan vuokrafirmassa, joka on nimeltään Ex Tempore. Tästä tulee kirjan nimikin.

Kirjassa tuodaan alkusivuilta lähtien paljon henkilöitä, joten lukija saa olla tarkkana, jotta muistaa kuka on kuka.

Tapahtumat kuvataan äärimmäisen tarkasti. Hurtti huumori tuo oman mausteensa.

Kevyttä kesälukemista kaipaavalle tämä teos sopii hyvin.

Kirjan on kirjoittanut Tiina Utoslahti, joka on farmaseutti ja sairaanhoitaja. Utoslahti on työskennellyt sairaanhoitajana muun muassa Lontoossa ja Helsingissä. Farmaseuttina hän on ollut Oulussa ja sen lähikunnissa, myös Kolmannessa Apteekissa, joka on Ex Tempore -romaanin murhanäyttämö.

https://www.utosbooks.fi/kirjat/

Tiina Utoslahti, Ex Tempore, Sanna Blinck tutkii ja hoitaa, BoD

Neuvonantaja

Marketta Hakkarainen oli Farmasialiiton järjestöaktiivi, joka työskenteli proviisorina apteekissa. Nyt hän työskentelee liiton työsuhdeneuvontatiimissä, mutta tekee edelleen sivutoimisesti töitä apteekisssa.

Hyvää työtä

Lääkekeskuksen farmaseutit ovat yksityissairaalan hoitajien ja lääkärien lääkehuollon ja lääkitysturvallisuuden kumppani. Siksi työ on paljon muutakin kuin sairaalan lääkehuollon järjestämistä. Monipuolinen työ motivoi vuosien jälkeenkin.

Apteekin vai kaupan hyllyltä?

Apteekkien neuvontaa ja palvelua kaiken kaikkiaan arvostetaan yhä korkealle. Silti moni poimisi mielellään itsehoitolääkkeet päivittäistavarakaupan hyllyltä ruokaostosten yhteydessä.

Onko lisäkouluttautuminen huomioitu palkassasi?