Kuntavaalit 21

Farmasian ammattilaiset ehdolla kuntavaaleissa.

Voit tutustua Farmasialiiton kuntavaalitavoitteisiin täällä.

Kuntavaalitavoitteet PDF-muodossa.

Käy tarkastamassa kuntavaalien aikataulu https://vaalit.fi/aikataulut-kuntavaaleissa

Rauna Kiiskinen, Askola, Kesk.

Olen äiti, farmaseutti, tuotekehittäjä, kuntapäättäjä, yhdistys- ja ay-aktiivi Askolasta. Työskentelen asiantuntijatehtävissä sekä keikkafarmaseuttina Oriolassa. Kokemusta kuntapolitiikasta minulla on kahdelta valtuustokaudelta.

Hyvinvointikertomuksen tulee olla kuntapolitiikan perusta ja päätösten vaikutusten ennakkoarviointi päätöksenteon työkalu. Toimiva ja nopea asiakasohjaus, kuntalaisten osallisuuden edistäminen, kotona tehtävän hoito- ja hoivatyön tukeminen, palvelusetelin käytön ja moniammatillisen yhteistyön vahvistaminen ovat tavoitteitani. Sitoudun edistämään yhteistyötä, avoimuutta ja luottamusta päätöksenteossa iloa unohtamatta – politiikassa tulee olla myös ilo mukana!

Pauliina Korhonen, Lappeenranta, KD

Työskentelen farmaseuttina avoapteekissa, ja se on hyvä näköalapaikka kuntalaisten vointiin. Olen 36-vuotias ja koulutukseltani myös kemiantekniikan kandidaatti.

Pidän tärkeänä muun muassa omaishoitajien tukemista, yksinäisyyden ja syrjäytymisen torjumista sekä lääkehoidon arviointien edistämistä. Sairaiden ja vanhusten lisäksi minua lähellä ovat lasten ja nuorten asiat. Minulla on kolme lasta – päiväkotilainen, ala- ja yläkoululainen.

Olen ensikertaa ehdolla kunnallisvaaleissa, mutta olen toiminut useissa luottamustoimissa aiemmin. Useiden vapaaehtoistoimien lisäksi harrastan lukemista, kirpputoreja ja retkeilyä.

 

 

Anna Kaisa Kupiainen, Lahti, Vas.

Olen 32-vuotias proviisori, äiti ja feministi.

Valtuutettuna puolustaisin laadukasta kunnallista varhaiskasvatusta ja riittävän pieniä ryhmäkokoja. Lapsiperheille ja nuorille tulisi olla saatavilla tarvittavaa apua matalalla kynnyksellä, myös kasvotusten, ei vain chat-palveluissa. Lisäksi toimiva julkinen liikenne, luonto ja lähikirjastot ovat lähellä sydäntäni. Haluan myös nostaa keskusteluun farmasian alan ammattilaisten roolia terveydenhuollossa.

Harrastan musiikkia, joogaa ja runoutta. Perheeseeni kuuluvat lokakuussa 2020 syntynyt tytär, aviomies ja hänen 10-vuotias tyttärensä. Tällä hetkellä olen vanhempainvapaalla Fimeasta jaostopäällikön/myyntilupakoordinaattorin tehtävistä. 

 

 

Maija Pirttijärvi, Rovaniemi, SDP

Olen rovaniemeläinen farmaseutti ja yrittäjä, ehdolla nyt toista kertaa kuntavaaleissa. Kuluvalla kaudella olen toiminut varavaltuutettuna sekä Sivistyslautakunnan ja Tilajaoston jäsenenä.

Haluan tuoda päätöksentekoon oikeudenmukaisuutta ja pitää huolta siitä, että kaikkien ääni kuuluu, ei vain voimakkaimpien ja äänekkäimpien. Kahden nuoren aikuisen äitinä nuorten asiat ovat lähellä sydäntäni. Haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, että emme hukkaa yhtäkään nuorta.

Farmasian ammattilaisena pidän tärkeänä, että myös kuntatasolla ymmärretään rationaalisen lääkehoidon merkitys sekä yksittäiselle lääkkeen käyttäjälle että koko yhteiskunnalle. 

 

 

 

 

Virpi Rahko, Tornio, KD

Työskentelen farmaseuttina Alatornion apteekissa. Tullessani valituksi haluan edistää lasten ja nuorten urheilu- ja kilpailumahdollisuuksia. Myös lapsiperheiden tukemista, mm. kotihoitoa mahdollisimman pitkään. Kouluihin suvivirret takaisin.

 

 

 

 

 

 

Tiina Wickman-Viitala, Tampere, Kok.

Koulutukseltani olen farmaseutti sekä kauppatieteiden ja elintarviketieteiden maisteri. Olen huolissani Suomen, kaupunkien, kuntien ja Tampereen taloudesta. Miten rahat riittävät tulevaisuudessa kuntalaisten palveluihin?

Päätöksissä täytyy tehdä vaikuttavuusarviointia: miten paljon säästetään, kun ennaltaehkäistään suuria kustannuksia aiheuttavat sairastumiset. Vain yksi esimerkki: päivystykseen tulevista käynneistä jopa puolet olisi ehkäistävissä lääkityslistojen ajantasaistamisella, mikä voitaisiin hoitaa tarjoamalla lääkehoidon arvioinnin palveluseteliä kaikille monisairaille. Säästyisi noin 150 milj. euroa.

Myös toimenpiteet kuntalaisten liikunta- ja ravitsemustottumusten oikeaan ohjaukseen lisäisivät yksilön hyvinvoinnin kokemusta.