LHA-koulutuskokonaisuus verkossa

Farmasialiiton verkkokauppa aukesi huhtikuun alussa. Päätuotteena kaupassa on Lääkehoidon arvioinnin koulutuskokonaisuus.

Farmasialiiton jäsenet ovat huhtikuun alusta asti voineet hankkia koulutukseen ja vapaa-aikaan liittyviä palveluita Farmasialiiton verkkokaupasta. Valikoima täydentyy vähitellen.

Verkkokaupan päätuotteena on tällä hetkellä Lääkehoidon arvioinnin (LHA) koulutuskokonaisuus. Verkkokaupan kautta saa myös varattua Vierumäen lomaviikkoja. Alkuvaiheessa palvelut on avattu vain jäsenille.

– Verkkokaupan suunnittelu käynnistyi hallituksen päätöksellä jo pari vuotta sitten, eli lähdimme tekemään digiloikkaa hyvissä ajoin, Farmasialiiton toiminnanjohtaja Riitta Uusi-Esko sanoo.

Uusi-Eskon mukaan kaikki verkkokauppaan liittyvät toiminnot on pyritty saamaan jäsenille mahdollisimman helppokäyttöisiksi.

LHA-koulutusta lukuisina kursseina

Verkkokaupasta löytyvän LHA-koulutuskokonaisuuden sisällöstä vastaavat Kuopion ja Oulun yliopistolliset sairaalat. Luennoitsijoina toimivat alan asiantuntijat.

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa. Myös ryhmäharjoitukset ja tarvittaessa potilashaastattelut voi tehdä verkon välityksellä esimerkiksi Zoom-sovelluksella.

– LHA-asiantuntijuus sisältyy nykyisin farmaseutin ja proviisorin opintokokonaisuuteen. Meillä on kuitenkin paljon jo työelämässä olevia, joilla tätä asiantuntijuutta ei vielä ole. Verkkokoulutuksen avulla voimme tarjota heille erittäin kustannustehokkaan valmiuden LHA-asiantuntijuuden suorittamiseen kaikkialla Suomessa. LHA-asiantuntijuus osoitetaan erillisellä, jo pidempään käytössä olleella LHA-portfoliomenettelyllä.

Peruspaketti ja vapaaehtoisia kursseja

Koulutuskokonaisuus koostuu ”pakollisista” ja ”vapaaehtoisista” kursseista. Pakolliset kurssit sisältävät Aate-ryhmän osaamistavoitteet ja muodostavat kattavan perusosaamispaketin. Jos taustalla ei ole aiempia opintoja, suositeltavaa on, että kokonaisuutta täydennetään vapaaehtoisilla kursseilla.

– Jos henkilöllä on työn kautta vahvaa osaamista lääkehoidon arviointiprosessista, mutta ei vielä suoritettua LHA-asiantuntijuutta, hän voi käydä opiskelemassa vain pakolliseksi merkityt kurssit. Harva kuitenkaan niihin tyytynee, sillä myös vapaaehtoiset luennot ovat erittäin hyödyllisiä, Uusi-Esko sanoo.

LHA-koulutuksen minimihinta on Suomen Farmasialiiton jäsenille noin 500 euroa. Se sisältää kaikki pakollisiksi määritellyt osiot sekä LHA-portfoliokulut. Mikäli kokonaisuutta laajennetaan vapaaehtoisilla kursseilla ja ryhmäharjoituksilla, hinta on noin 150 euroa enemmän.