Juha Miettinen otti Farmasialiiton ohjat käsiinsä

Juha Miettinen on vaikuttunut Farmasialiiton palveluista ja tekijöistä. Se on hänelle hyvä perusta viedä asioita eteenpäin.

Kuka olet ja mitä teet Farmasialiitossa?

Olen Juha Miettinen ja toimin Farmasialiiton toiminnanjohtajana.

Aloitit työt liitossa viime vuoden lopulla. Miten päädyit liiton va. toiminnanjohtajaksi?

Olin viime vuonna Vakava ry:n järjestösihteerin vanhempainvapaan sijainen. Vakava on pienten akavalaisten ammattiliittojen yhteenliittymä, jota kautta jäsenliitot saavat enemmän vaikutusvaltaa akavalaisessa yhteisössä. Myös Farmasialiitto on Vakavan jäsen. Sitä kautta tutustuin ammattiliittomaailmaan, osasin hakea avoinna olevaa paikkaa ja tulin valituksi.

Työsuhteesi on määräaikainen toiminnanjohtajan sijaisuus. Mitä tehtäviä se pitää sisällään?

Meillä on ihanat ja osaavat ammattilaiset, jotka huolehtivat jäsenten edunvalvonnasta ja palveluista. Minun vastuuni on mahdollistaa hyvät palvelut ja huolehtia, että toiminta on tehokasta ja että kehitymme muuttuvien haasteiden mukaisesti. Asioita tulee katsottua taloudelliselta kannalta: käytämmekö jäsenmaksut tehokkaasti jäsentemme hyväksi? Itselläni on tästä paljon kokemusta ja aion sitä tässä tehtävässä hyödyntää.

Heti työsi alkajaisiksi käynnistyivät apteekkisektorin tes-neuvottelut. Mitä muita asioita työpöydälläsi on kevään aikana?

Aloitin näissä vastuissa vasta viime vuoden lopulla, joten suurin osa ajastani on mennyt vielä toimintaympäristöön tutustumiseen ja pienempien arkisten asioiden kanssa touhuamiseen. Henkilökohtaisesti en osallistunut neuvotteluihin, vaan ne hoiti meidän terävä tes-tiimimme. Tavoitteenani on, ainakin näin alkuun, paneutua perusasioihin ja hyvällä yhteistyöllä vahvistaa sitä perustaa, josta hyvä toimintamme ponnistaa: muutosten taustalla täytyy olla selvät faktat ja perusteet.

Miten Farmasialiiton tarjoamien palvelujen, koulutusten, tapahtumien ja edunvalvonnan kirjo on sinulle selvinnyt?

Olemme monessa mukana, niin kansainvälisessä toiminnassa kuin vaikkapa antamassa lausuntoja sosiaali- ja terveysministeriölle lakien valmisteluissa. Keskustelemme aktiivisesti alan toimijoiden kanssa, valistamme, osallistumme julkiseen keskusteluun ja jopa some-keskusteluihin perustyömme lisäksi. Vaikka palkankorotusneuvottelut ja Vierumäen mökit ovatkin monelle konkreettinen hyöty, toiminta tarjoaa jäsenille paljon muutakin.