Mika Lätti palkittiin ansioristillä

Mika lätin pitkä ura Yliopiston Apteekissa ja luottamushenkilönä huomioitiin Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristillä.

Vuonna 1997 Mika Lätti sai farmasian opintoihin kuuluvan harjoittelupaikan Yliopiston apteekista Mannerheimintieltä. Siitä lähtien hän on tehnyt töitä samalle työnantajalle samassa toimipisteessä.

– Puolet työajasta olen apteekissa kohtaamassa asiakkaita kasvotusten. Toinen puoli on verkkokaupan palvelua ja asiakkaiden neuvontaa Yliopiston Apteekin tietopalveluissa. Kun aloitin noin 25 vuotta sitten silloisessa YA:n puhelinpalvelukeskuksessa, tuli soittoja vuodessa parhaimmillaan yli 250000. Puheluita tulee vieläkin, mutta nykyään iso osa asiakkaista on siirtynyt käyttämään chat-palveluamme, Lätti kertoo.

Lähes alusta lähtien Lätti on toiminut myös työpaikkansa luottamushenkilönä ja jo pitkään koko Yliopiston apteekin pääluottamusmiehenä.

– Toimin muurina työntekijöiden ja työnantajan välillä. Ihan niin kuin olen palvelutiskillä aina asiakkaan puolella, olen myös luottamustehtävissä aina työntekijän puolella. Se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että olisin työnantajaa vastaan, vaan tavoitteena on löytää asioista molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu, Lätti muistuttaa.

Viime syksynä hänen pitkä työnsä apteekissa ja luottamustehtävissä palkittiin Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristillä. Hakijana oli Yliopiston apteekki, mikä kertoo Lätin ansioituneesta tavasta hoitaa molempia tehtäviään rakentavasti.

– Pidän apteekkityössä siitä, että asiakkaat eivät seuraa minua kotiin, vaan työt jäävät työpaikalle. Luottamustehtäviä joutuu tietenkin välillä pohtimaan myös kotona, Lätti tuumaa.

Farmasian asioita hän ei kuitenkaan jätä vapaa-ajallaankaan. Mika Lätti on Farmasialiiton varapuheenjohtaja ja toiminut liitossa luottamustehtävissä opiskeluajoilta lähtien.

– Varovasti arvioisin, että erilaisia kokouksia ja tapahtumia liiton piirissä on kertynyt tuhatkunta. Tämä on minun harrastukseni, Lätti naurahtaa.Mika Lätti

  • Valmistui Helsingin yliopistosta farmaseutiksi 1997
  • Työskenteli ennen farmasian opintoja vihannesmyyjänä ja tarjoilijana
  • Farmaseutin työn ohessa osallistunut moniin Yliopiston apteekin kehitysprojekteihin, jotka liittyvät muun muassa palkitsemiseen, työvuorosuunnitteluun ja tyky-toimintaan