Neuvonantaja työsuhdeasioissa

Marja Lounento toivoo voivansa työssään auttaa jäseniä huolta aiheuttavissa työsuhdeasioissa, ja uskoo oppivansa myös itse paljon uutta.

Kuka olet?

Olen Marja Lounento ja toimin Farmasialiiton työsuhdeasiantuntijana. Olen koulutukseltani farmaseutti ja työskennellyt suurimman osan urastani avoapteekissa. Olen tehnyt myös myyntiedustajan töitä ja viimeisimpänä toimin henkilöstön esimiehenä vuokratyöyrityksessä. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi tytärtä. Asumme Kangasalla, mutta olen kotoisin Satakunnasta.

Koska aloitit työt Farmasialiitossa?

Aloitin työt marraskuun lopussa eli olen ihan tuore toimistolainen. Olen aina kokenut ammattiliittotoiminnan tärkeäksi väyläksi vaikuttaa. Olen ollut usean vuoden ajan luottamusmiehenä apteekissa sekä vuokratyöyrityksessä. Olen toiminut Farmasialiiton Tampereen alueverkoston aktiivina yli kymmenen vuoden ajan.

Liiton toiminta on siis tuttua. Luottamusmieskokemukseni vei minut urallani ensin henkilöstökoordinaattoriksi ja sen jälkeen esimieheksi. Kokemusteni kautta tes ja lakitulkinnat ovat tulleet tutuiksi. Kun huomasin työsuhdeasiantuntijan paikan olevan auki, koin, että se on juuri sitä, mitä haluan tehdä.

Mitä työsuhdeasiantuntijan tehtäviin kuuluu?

Päivittäistä työtä on vastata jäsenten työsuhdetta koskeviin kysymyksiin. Yhteydenotot tulevat sähköpostitse, puhelimitse ja Fimnetin kautta.

Vastaan apteekkien luottamusmiestoiminnasta ja -koulutuksista. Osallistun myös työehtosopimusneuvotteluihin yhdessä muun testiimin kanssa. Saattaa olla, että ihan kaikkiin tehtäviini en ole vielä edes törmännyt.

Mitä asioita työpöydälläsi on lähikuukausina?

Heti vuodenvaihteen jälkeen käynnistyneet työehtosopimusneuvottelut ovat vieneet ison osan työajasta. Paljon minulla on vielä opittavaa ja perehtymistä edessä eli sille on myös otettava aikaa, vaikka konkreettiset työtehtävät jo täyttävät kalenteria.

Kerro jokin asia tai tilanne, johon erityisesti toivot pääseväsi tarttumaan työssäsi?

Minulla on halu auttaa. Minua ilahduttaa, kun pystyn auttamaan jäsentä hänen huolessaan tai selventämään, mitä jokin kohta esimerkiksi työehtosopimuksessa tarkoittaa. Jos en suoraan tiedä vastausta, lähden sitä etsimään ja opin samalla itsekin koko ajan uutta.