Ongelmanratkaisija

Järjestökoordinaattori Katja Sippolan työssä palkitsevinta on, kun jokin jäsenen kinkkinen kysymys saadaan ratkaistua parhain päin.

Kuka olet?

Olen Katja Sippola, toimin liitossa järjestökoordinaattorina. Koulutukseltani olen tradenomi ja asustelen Nurmijärvellä mieheni ja eläinlauman kanssa.

Miten kauan olet ollut Farmasialiitossa töissä ja miten sinne päädyit?

Aloitin työt Farmasialiitossa helmikuussa 2017. Aikaisemmin olen työskennellyt reilut kymmenen vuotta lääketeollisuudessa muun muassa sähköisen markkinoinnin parissa. Kaipasin uusia haasteita. Ammattiyhdistystoiminta ei ollut itselle aikaisemmin tuttua, joten työ Farmasialiitossa kuulosti mielenkiintoiselta sekä mahdollisuudelta oppia valtavasti uutta.

Mitä järjestökoordinaattorin tehtäviin kuuluu?

Tehtävänkuvani on laaja ja lusikkani on mukana monessa sopassa. Päävastuuni on jäsenpalvelun pyörittäminen eli kaikki mahdolliset jäsenyyteen ja jäsenmaksuihin liittyvät asiat sekä jäsenten kysymyksiin vastaaminen. Onneksi tässä on apuna myös Anu (toimistoassistentti Anu Peurakoski).

Toimeeni kuuluu myös jäsenrekisterin sekä muiden sähköisten työkalujen kehittäminen. Toimin myös liiton tietosuojavastaavana sekä koordinoin IT-asioita. Lisäksi toimin kunnan neuvottelukunnan sekä valtio-, Kela- ja yliopistosektorin neuvottelukunnan sihteerinä.

Kirsikkana kakun päällä huseeraan lisäksi myös viestinnässä ja markkinoinnissa viestintäpäällikön apuna. Olen mukana Farmasia-lehden toimituskunnassa suunnittelemassa lehteä.

Mitä asioita työpöydälläsi on tulevina kuukausina?

Verkkokaupan (www.farmastore.fi) kehittäminen on vahvasti esillä tulevina kuukausina. Myös liiton verkkosivujen uudistaminen yhdessä viestintäpäällikön kanssa ottaa ison osan lähikuukausien työajasta. Toki päivittäiset jäsenpalvelun asiat ovat perustyötä, joka on koko ajan läsnä.

”Tämän takia teen tätä työtä”

Jäsenpalvelussa pyrimme aina auttamaan jäseniä parhaamme mukaan ja jäsenten etua ajatellen. On palkitsevaa tuntea, että pystyy oikeasti auttamaan.

Esimerkiksi selvitellessä jäsenen kanssa työttömyyskassan jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, tunne on todella hieno, kun löydämme hänen tilanteeseensa sopivan ratkaisun.

Jäsenten takiahan tätä työtä liitossa teemme!