Opiskelijan innostuksesta puheenjohtajaksi

Paljon luottamustehtäväkokemusta omaavan Laura Saarelaisen paluu perhevapaalta suuntautuu uuteen rooliin edustajiston puheenjohtajaksi.

Proviisori ja tohtori Laura Saarelainen on juuri palaamassa perhevapaalta töihin lääketutkimuksen pariin IQVIAan.

– Eniten olen kaivannut sosiaalisia suhteita töissä. Olen sen verran sosiaalinen luonne, ja vauva-arki oli koronan takia erilaista kuin odotin, Saarelainen kertoo.

Äitiysloma ei ole suinkaan pitänyt vantaalaista toimettomana, vaan luottamustoimet oman ammatin parissa ovat pitäneet mielen virkeänä.

Niin on aina ollut opiskeluajoista lähtien, jolloin Saarelainen lähti mukaan Farmasialiiton toimintaan. Hän harkitsi osallistumista ainejärjestön ja ammattiliiton opiskelijatoiminnan välillä, ja lopulta jälkimmäinen vei nuoren opiskelijan mennessään. Se tuntui luontevalta vaihtoehdolta oman äidin luottamushenkilötaustan kautta.

Sille tielle on jääty.

Kuopion opiskelijajärjestön hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajanakin toiminut Saarelainen löysi paikkansa liiton luottamustehtävistä myös työelämään siirryttyään. Liittovaltuustosta (nykyinen edustajisto) kokemusta on kertynyt useamman vuoden ajalta.

Viime syksynä aktiivinen liittotoiminta johti kunnianhimoiseen tehtävään edustajiston puheenjohtajana, jota Saarelainen päätyi hakemaan muiden edustajiston jäsenten kannustuksesta.

– Ajattelin, että koska minulla on myös aiemmissa luottamustoimissa puheenjohtajakokemusta, niin näiden vuosien jälkeen olisi hyvä tarttua haastavampaan rooliin.

Uutta hän haluaa kokea myös perhe-elämän saralla.

– Olen harrastanut voimistelua, joten toivon, että pääsisin jossain vaiheessa harrastamaan perhejumppaa vauvan kanssa.

Laura Saarelainen

› valmistui proviisoriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2014

› väitteli farmasian tohtoriksi vuonna 2018. Väitöskirja käsittelee bentsodiatsepiinien käyttötapoja ja haittoja muistisairailla

› suunnittelee ja toteuttaa työkseen lääkeepidemiologisia tutkimuksia kansainvälisessä yrityksessä IQVIA