Opiskelijoiden ääni

Farmasialiiton hallituksen opiskelijajäsenenä Joonatan Haapalainen pystyy tuomaan esiin opiskelijoille tärkeitä asioita.

Farmasian opintojen sisällöstä Joonatan Haapalainen ei tiennyt paljoakaan ennen Itä-Suomen yliopiston oppiaine-esittelypäivää. Sen pohjalta hän kuitenkin haki opiskelemaan Helsinkiin. Nyt gradu on tarkastettavana ja proviisoriksi valmistuminen aivan käsillä.

– Varsinkin proviisoriopintojen aikana on ymmärtänyt, mitä kaikkea oikeasti liittyy lääkehoitoon, ja missä kaikkialla voisi itse toimia asiantuntijana. Ala ei ole vain apteekkia, kuten se usein nähdään, ja alalla on hurja määrä fiksuja ammattilaisia töitä ja päätöksiä tekemässä, hän pohtii.

Haapalainen on toiminut tämän vuoden alusta Farmasialiiton hallituksen opiskelijajäsenenä. Opintojen jälkeisen uran suunta ei ole vielä selvillä, mutta järjestötoimintaa hän sanoo joka tapauksessa jatkavansa.

– Liiton toimintaan päädyin mukaan, kun kaveri kahvilla ohimennen mainitsi, että uusille tekijöille olisi tarvetta. Sen jälkeen uusia tehtäviä kertyi matkan varrelta: olen ollut Farmasialiiton edustajiston opiskelijajäsenenä ja nyt hallituksen opiskelijajäsenenä, ainejärjestön puheenjohtajana sekä vielä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa.

Haapalaisen mukaan liitossa opiskelijat huomioidaan hyvin ja heidän mielipiteitään arvostetaan. Tuoreimpana esimerkkinä opiskelijoiden vaikuttamisesta hän nostaa esiin tes-neuvottelujen alla pidetyt seminaarit, joissa opiskelijat pääsivät kertomaan erilaisista näkemyksistään esimerkiksi ilta- ja viikonloppulisien osalta.

– Jäsenistökyselyissä selvitetään opiskelijoiden tilannetta ja toiveita, mutta edustajien kautta opiskelijoiden ääni kuuluu myös hallituksessa. Ainoana opiskelijaedustajana pyrin tuomaan esiin opiskelijoiden yleistä mielipidettä, joka pitää välillä myös osata erottaa omista näkemyksistä.

Joonatan Haapalainen

› Kotoisin Kajaanista, asuu Helsingissä

› 25 vuotta

› Työskennellyt kaksi vuotta farmaseuttina eri apteekeissa, Forssan sairaalassa sekä tutkimus- avustajana Helsingin yliopistolla

› Ollut neljä vuotta Farmasialiiton opiskelijoiden hallituksessa

› Harrastaa musiikkia ja seinäkiipeilyä