Ratkaisujen etsijä

Tommi Laaksosen ensimmäinen vuosi Farmasialiiton talouden asiantuntijana on pitänyt sisällään monipuolisen tehtävien kirjon.

Kuka olet?

Olen Tommi Laaksonen, 29-vuotias kauppatieteiden maisteri. Kotoisin olen Raumalta, ja opinnot suoritin Vaasan yliopistossa. Nyt asun Helsingissä ja toimin Farmasialiitossa taloushallinnon asiantuntijana.

Miten kauan olet ollut Farmasialiitossa töissä ja miten sinne päädyit?

Olen ollut töissä Farmasialiitossa nyt reilun vuoden. Päädyin hakemaan tätä tehtävää, koska ajattelin minulle ennestään tuntemattomien ammattiyhdistys- ja järjestötoiminnan parissa työskentelemisen tarjoavan hienon mahdollisuuden oppia uutta ja laajentaa omaa osaamista ja maailmankuvaa. Taloushallinnon asiantuntijan pestin koen hyväksi jatkumoksi saman alan pääaineopintojen ja aikaisempien alan töiden jälkeen.

Mitä taloushallinnon asiantuntijan työtehtäviin kuuluu?

Ensisijaisesti taloushallinto ja sen kehittäminen, mutta työtehtäviini kuuluu päivittäisten tehtävien, kuten laskutuksen, reskontranhoidon ja perinnän lisäksi muun muassa tilastojen ja raporttien tuottamista toimistolle, liiton eri toimielimille tai tarvittaessa tilintarkastajillekin. Teen budjetointia ja budjettien seurantaa sekä uudistan budjetointitapaamme.

Tuotan myös koulutusmateriaaleja ja viime aikoina olen avustanut jäsenpalveluissa.

Farmasialiiton Palvelujen perustamisen yhteydessä olin rakentamassa yhtiön taloushallinnon prosesseja ja niitä kehitetään edelleen.

Mitä asioita työpöydälläsi on tulevina kuukausina?

Päivittäisten työtehtävien lisäksi näin syksyllä työllistää ensi vuoden budjetointi.

Myös taloushallinnon prosessien kehittämistä on tarkoitus jatkaa. Niin laskutusta kuin myynti- ja matkalaskujen käsittelyä olisi tarkoitus edelleen järkevöittää.

“Tämän takia teen tätä työtä”

On aina mukavaa, jos saan ratkaistua jonkin ongelman tai voin olla hyödyksi jäsenille.

Hienoa on myös se, jos pystyn keksimään jonkin uuden ja tehokkaamman tavan tehdä työtä. On ollut kivaa, että olen saanut tehdä monenlaisia tehtäviä eikä kaikki työpäivät ole aina täysin samanlaisia.