Suomen nopein farmaseutti

Yleisurheilun arvokisoista tuttuun Eveliina Määttäseen on voinut törmätä myös Keravan Keskusapteekissa. Määttäsen mukaan kilpaurheilu ja farmaseutin työ tasapainottavat toisiaan.

Urheilun ystäville Eveliina Määttänen on tuttu nimi juoksuradoilta. Aiemmin pika- ja aitajuoksussa kilpaillut Määttänen vaihtoi 800 metrin matkalle, ja hänet nähtiin viime kesänä muun muassa yleisurheilun EM- ja MM-kisoissa. Keravalaisille hän on tullut tutuksi myös Keravan Keskusapteekin farmaseuttina, johon hän päätyi siellä vietettyjen apteekkiharjoitteluiden kautta.

– Farmasian opinnot eivät olleet silloin aikoinaan niin selkeä valinta. Pääsin alaan kunnolla sisälle vasta opintojen vähän edetessä ja harjoitteluiden käytännön työssä, Määttänen kertoo.

Apteekkityössä mieluisinta on ollut tyytyväiset asiakkaat onnistuneen asiakaspalvelun jäljiltä.

– Kannustava ja hyvä ilmapiiri apteekissa mahdollistivat myös erilaisiin työtehtäviin tutustumisen ja uuden kokeilemisen. Ehkä se tulee myös urheilun puolelta, mutta minusta on todella mielenkiintoista pyrkiä kehittämään itseäni jatkuvasti. Farmasian alallakin tietoa on niin valtavasti, ettei ikinä tule täysin valmiiksi.

Nyt tie on viemässä avoapteekista lääkealan tukkukaupan pariin markkinoinnin ja koulutuksen työtehtäviin.

– Aiemmin vastasin apteekin some-markkinoinnista ja nettisivuista, joten jonkinlainen ote on myös niistä töistä. Uusi rooli mahdollistaa osittain myös etätyöt, joka helpottaa työn ja urheilu-uran yhteensovittamista.

Urheilu ja farmasian työt tasapainottavat Määttäsen mukaan toisiaan. Välillä on hyvä päästä tuulettamaan päätään työpaikalle.

– Jos arki olisi pelkkää urheilua, pää ei varmaan kestäisi sitä. Sama toimii toisinkin päin, töistä pääsee juoksuradalle rauhoittumaan.

Tällä hetkellä Määttäsellä ei ole selkeitä pitkän aikavälin suunnitelmia farmasian uralla.

– Minua kiinnostaa nähdä alaa erilaisista näkökulmista erilaisissa tehtävissä ja haluan olla avoin uusille mahdollisuuksille. Tällä hetkellä isot tavoitteet ovat kuitenkin urheilussa ja koen, että nyt on oikea hetki panostaa sinne. Työn tekeminen samalla mahdollistaa urheilusta nauttimisen, kun ei ole taloudellista painetta menestymiseen.

Urheilussa Määttäsen seuraavana isona tavoitteena on menestyminen Pariisin Olympialaisissa vuonna 2024.

– Ensi kesänä on myös MM-kisat Budapestissä ja 2024 EM-kisat, joten arvokisoja on tulossa.

Eveliina Määttänen

  • Valmistui farmaseutiksi Helsingin yliopistosta vuonna 2019
  • Työskentelee Medifonilla, aiemmin Keravan Keskusapteekissa
  • Kotoisin Keravalta
  • Urheiluseurana Espoon Tapiot