Jäsenistö oli palautekyselyissä toivonut perinteiseen teemakoulutukseen enemmän ammatillisuutta. Koulutusalustaksi haluttiin ”muuta kuin risteilyä ja muuta paikkaa kuin Helsinki”. Palautetta pitää aina kuunnella herkällä korvalla.
Viisaus osoittautui todeksi Farmasialiiton lokakuun lopulla järjestetyssä teemakoulutuksessa. Jyväskylä tarjosi sopivat puitteet, heilumaton maaperä likimain keskellä Suomea. Paikalla oli lähemmäs 100 erilaista farmasia-alan osaajaa.
Alustusten aiheet olivat ammatillisia ja koskivat arkisessa työssä esiin nousevia kysymyksiä. Sisätautien- ja gastroenterologian erikoislääkäri Markku Voutilainen esitelmöi ärtyvän suolen oireyhtymästä.
Yhteistyökumppaneiden puheenvuoroissa Orionin kehityspäällikkö Maarit Päällysaho kertoi, miten jatkuva kehitystyö tuottaa uutta ja laventaa perusvoideportfoliota.
Elintarviketieteiden maisteri Mikko Ikonen Vermanilta avasi B12-vitamiinin tarvetta ja merkitystä. Asia on aina ajankohtainen, mutta vegaanisen ruokavalion kasvun myötä B12-vitamiinin tarpeesta kysellään entistä enemmän.
Kauemmaksi tulevaisuuteen katsottiin – ja työelämän odotuksia linjattiin farmasia-alan opiskelijoiden keskustellessa, millainen on terveydenhuollon tulevaisuus farmasian näkökulmasta tarkasteltuna.
Erilaisten sukupolvien kohtaaminen ei jää teemakoulutuksessa ainutkertaiseksi osioksi. Farmasia-alan osaamista tarvitaan entistä enemmän terveydenhuollossa; mitä se tarkoittaa koulutukselle ja työn sisällölle?
Jyväskylässä päivitettiin tietoa sosiaali- ja terveyspalvelurakenteiden uudistamistilanteesta ja työmarkkinatilanteesta. Oma kysymyksensä on vuorovaikutustilanteiden hallinta; miten olla läsnä eikä vain paikalla erilaisissa kohtaamisissa.
Paikalla vieraillut kansanedustaja Petri Honkonen kuuli suoraan farmasia-alan näkemyksiä ja toiveita. Aivan muokkaamattomaan maaperään ei näkemyksiä kylvetty, sillä lähipiiristä löytyi farmasia-alan ammattilainen.