Teollisuusfarmasian erikoistumiskoulutus alkaa Viikissä

Lääketeollisuuden laadunvarmistuksessa on pulaa pätevistä ammattilaisista. Nyt kysyntään vastataan uudella erikoistumiskoulutuksella.

Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ järjestää ensi lukuvuonna uusia farmasian erikoistumiskoulutuksia proviisorin tai farmaseutin tutkinnon jo suorittaneille. Työn ohessa tapahtuvien opintojen laajuus on proviisoreille 60 ja farmaseuteille 40 opintopistettä.

Teollisuusfarmasian erikoistuminen tarjoaa opiskelijalle uusia valmiuksia esimerkiksi uuden, mielenkiintoisemman työnkuvan muokkaamiseen, osaamista teollisuuden johto- ja asiantuntijatehtäviin tai pohjan Qualified Person -pätevyyden (QP) hakemiseen.

– Lääketeollisuuden laadunvarmistuksessa tarvitaan jatkuvasti työntekijöitä, joilla on QP-pätevyys, jotta lopputuote-eriä saadaan vapautettua myyntiin. Aiemmin olemme kouluttaneet heitä sisäisesti, mutta teollisuusfarmasian erikoistumiskoulutuksen avulla farmaseutitkin ovat pystyneet hakeutumaan näihin tehtäviin sisäisen koulutuksen jälkeen, Orionin Aila Välilä sanoo.

Välilä toimii yhtenä kurssin opettajista.

– QP:lla on tietyt direktiivin vaatimat koulutus- ja kokemusvaatimukset, ja meillä on toisinaan ollut vaikeuksia löytää päteviä henkilöitä laadunvarmistukseen, varsinkin kun joitakin vuosia sitten meiltä jäi isompi joukko laadunvarmistajia eläkkeelle, Välilä kertoo.

 

Kelpaa myös maailmalla

Koulutus on suurelta osin englanninkielinen. Suomessa hankittu koulutus tukee pitkälti työskentelyä myös muissa maissa.

Koulutukseen liittyy lopputyö, jonka opiskelija tekee yleensä lääkeyhtiöille. Lopputyön ohjaajat tulevat tällöin yliopistolta ja asiakasyrityksestä.

 

Sisältää myös johtamisopintoja

Teollisuusfarmasian erikoistumiskoulutuksen opinto-ohjelmaan kuuluu myös johtamisopintoja.

– Laadunvarmistuksessa voidaan johtaa tekemistä ja selvitystyötä, vaikka kyseessä ei varsinainen esimiestehtävä olekaan. Lisäksi koulutus antaa valmiuksia uralla etenemiseen kohti esimiestehtäviä, Välilä sanoo.

Hakuaika syksyllä 2020 alkavaan koulutukseen on 7.1.-30.4.2020.

Teollisuusfarmasian erikoistumiskoulutus on tarkoitettu proviisorin ja farmaseutin tutkinnon suorittaneille. Lisäksi hakijalla tulee olla vähintään yhden vuoden työkokemus lääketeollisuudesta tai siihen liittyvästä viranomaistoiminnosta.

 

https://hyplus.helsinki.fi/koulutukset/farmasian-erikoistumiskoulutukset/haku-koulutukseen/