Toritempaus Kuopiossa

Kuopion valmiusryhmä järjesti toritempauksen 19. lokakuuta ja jakoi flyereita. Ohikulkijat hämmästelivät farmaseuttien pientä perustaulukkopalkkaa.

Kuopion torilla tavattiin ennen voitokasta Kupsin peliä. Valmiusryhmä vastasi työelämätoimikunnan antamaan haasteeseen.

– Lähestyimme torikansaa tarjoamalla apteekin karkkeja ja kertomalla tämän hetken palkkaustasosta sekä meneillään olevista tes-neuvotteluista. Kovasti tuli yllätyksenä monelle, että farmaseutin perustaulukkopalkat alkavat kakkosella ja keskiansiokin on nipin napin yli 3000 euroa. Yleinen kommentti oli, että kyllä te palkankorotukset ansaitsette, Tanja Pelkonen kertoo.

– Useamman hoitoalalla työskentelevän, lastentarhanopettajien sekä virastotyöntekijöiden kanssa todettiin, että samassa montussa ollaan.

Naisenergiaa säkenöivät kuusi siskosta tsemppasivat neuvottelijoita. Kansanedustajat Marko Kilpi (kok.) ja Minna Reijonen (ps) toivottivat onnea neuvotteluihin.

– Olimme heidän kanssaan yhtä mieltä siitä, että luvassa on tiukka syksy neuvottelupöydissä monella alalla.

 

Kommentoi

  • * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia Viestisi ei näy julkisesti

Potilasturvallisuuspäivillä pohdittiin lääkitysturvallisuutta

Lääke- ja lääkitysturvallisuus nousivat esille myös Potilasturvallisuuspäivillä. Sähköiset reseptit ovat parantaneet turvallisuutta huomattavasti.

Teemakoulutus – kohtaamisia ja läsnäoloa

Jyväskylä tarjosi sopivat puitteet teemakoulutukselle, joka järjestettiin lokakuun lopussa. Paikalla oli miltei sata farmasia-alan osaajaa.

Kunta-alan palkkausjärjestelmä koostuu eri palkan osista

Palkka määräytyy tehtävänkuvan ja työkokemuksen perusteella. Työnantaja voi palkita hyvän työsuorituksen määrittelemällä myös henkilökohtaisen lisän tai tulospalkkion osaksi palkkausta.

Oletko törmännyt työssäsi lääkeväärennöksiin?