Toritempaus Kuopiossa

Kuopion valmiusryhmä järjesti toritempauksen 19. lokakuuta ja jakoi flyereita. Ohikulkijat hämmästelivät farmaseuttien pientä perustaulukkopalkkaa.

Kuopion torilla tavattiin ennen voitokasta Kupsin peliä. Valmiusryhmä vastasi työelämätoimikunnan antamaan haasteeseen.

– Lähestyimme torikansaa tarjoamalla apteekin karkkeja ja kertomalla tämän hetken palkkaustasosta sekä meneillään olevista tes-neuvotteluista. Kovasti tuli yllätyksenä monelle, että farmaseutin perustaulukkopalkat alkavat kakkosella ja keskiansiokin on nipin napin yli 3000 euroa. Yleinen kommentti oli, että kyllä te palkankorotukset ansaitsette, Tanja Pelkonen kertoo.

– Useamman hoitoalalla työskentelevän, lastentarhanopettajien sekä virastotyöntekijöiden kanssa todettiin, että samassa montussa ollaan.

Naisenergiaa säkenöivät kuusi siskosta tsemppasivat neuvottelijoita. Kansanedustajat Marko Kilpi (kok.) ja Minna Reijonen (ps) toivottivat onnea neuvotteluihin.

– Olimme heidän kanssaan yhtä mieltä siitä, että luvassa on tiukka syksy neuvottelupöydissä monella alalla.

 

Neuvonantaja

Marketta Hakkarainen oli Farmasialiiton järjestöaktiivi, joka työskenteli proviisorina apteekissa. Nyt hän työskentelee liiton työsuhdeneuvontatiimissä, mutta tekee edelleen sivutoimisesti töitä apteekisssa.

Hyvää työtä

Lääkekeskuksen farmaseutit ovat yksityissairaalan hoitajien ja lääkärien lääkehuollon ja lääkitysturvallisuuden kumppani. Siksi työ on paljon muutakin kuin sairaalan lääkehuollon järjestämistä. Monipuolinen työ motivoi vuosien jälkeenkin.

Apteekin vai kaupan hyllyltä?

Apteekkien neuvontaa ja palvelua kaiken kaikkiaan arvostetaan yhä korkealle. Silti moni poimisi mielellään itsehoitolääkkeet päivittäistavarakaupan hyllyltä ruokaostosten yhteydessä.

Onko lisäkouluttautuminen huomioitu palkassasi?