Toritempaus Kuopiossa

Kuopion valmiusryhmä järjesti toritempauksen 19. lokakuuta ja jakoi flyereita. Ohikulkijat hämmästelivät farmaseuttien pientä perustaulukkopalkkaa.

Kuopion torilla tavattiin ennen voitokasta Kupsin peliä. Valmiusryhmä vastasi työelämätoimikunnan antamaan haasteeseen.

– Lähestyimme torikansaa tarjoamalla apteekin karkkeja ja kertomalla tämän hetken palkkaustasosta sekä meneillään olevista tes-neuvotteluista. Kovasti tuli yllätyksenä monelle, että farmaseutin perustaulukkopalkat alkavat kakkosella ja keskiansiokin on nipin napin yli 3000 euroa. Yleinen kommentti oli, että kyllä te palkankorotukset ansaitsette, Tanja Pelkonen kertoo.

– Useamman hoitoalalla työskentelevän, lastentarhanopettajien sekä virastotyöntekijöiden kanssa todettiin, että samassa montussa ollaan.

Naisenergiaa säkenöivät kuusi siskosta tsemppasivat neuvottelijoita. Kansanedustajat Marko Kilpi (kok.) ja Minna Reijonen (ps) toivottivat onnea neuvotteluihin.

– Olimme heidän kanssaan yhtä mieltä siitä, että luvassa on tiukka syksy neuvottelupöydissä monella alalla.

 

Entistä kliinisempää

Itä-Suomen yliopistossa on mahdollisuus ensi syksystä lähtien suuntautua proviisoriopinnoissa myös kliiniseen farmasiaan.

Vaikuttamisen paikka

Edustajisto on Farmasialiiton korkein päättävä elin ja sen kokoonpanoa täydennetään elo-syyskuun aikana täydennysvaalilla.

Osaamisen edistäjä

Koulutuksen maailma imaisi Sanna Passin mukanaan pian proviisoriksi valmistumisen jälkeen. Erityisen hyvänä oppimisen muotona hän pitää mentorointia.

Oletko käyttänyt HaiPro-työkalua?