Uusi työmarkkinajohtaja kaihtaa vastakkainasettelua

Varatuomari Minna Hälikkä uskoo parhaiden ratkaisujen löytyvän yhteistyöllä.

Minna Hälikkä aloitti Farmasialiiton uutena työmarkkinajohtajana 20. huhtikuuta. Yritysjuristi vaihtoi koulutustehtäviin yli kymmenen vuotta sitten ja hankki samalla ammatillisen opettajan pätevyyden. Valinta työyhteisön luottamusmieheksi oli ponnin siirtyä työurallakin työoikeuden pariin. Farmasialiiton kolmen henkilön tes-tiimiä vetämään Hälikkä tulee Agronomiliiton neuvottelupäällikön tehtävästä.

– Tulokulmani asioihin on yhteistyöhaluinen ja ratkaisuhakuinen. En näe työtä vastakkainasetteluna työntekijöiden ja työnantajien välillä, vaan parhaat ratkaisut löydetään yhteistyöllä. Onpa kyseessä yksittäisen jäsenen asia tai työehtosopimuksen tulkinta, pyrin hyvässä hengessä löytämään ratkaisun, jonka kanssa molemmat osapuolet voisivat elää. Jos sovittelevalla ja rakentavalla asenteella ei löydetä ratkaisua, käytetään tarvittaessa lainsäädännön mahdollistamia keinoja. Silloin asiaa katsotaan heikomman suojan eli työntekijän näkökulmasta, Hälikkä sanoo.

Hän arvelee pääsevänsä uudessakin työssä hyödyntämään koulutuskokemustaan.

– Työssä on varmasti hyötyä siitä, että on tottunut esiintymään ja puhumaan, onpa tes-neuvottelupöydässä tai kouluttamassa jäseniä korona-aikana webinaarissa. Tes-tiimi hoitaa myös jäsenten työsuhdeneuvonnan ja luottamusmiesten kouluttamisen sekä sopimuksen aikaisen yhteistyön ja tulkinnan.

Minna Hälikkä

› 51-vuotias varatuomari
› Farmasialiiton työmarkkinajohtaja huhtikuusta alkaen
› Agronomiliiton neuvottelupäällikkö 2014–2020
› Akavan Erityisalojen edunvalvontalakimies 2011–2013
› HAUS kehittämiskeskuksen koulutuspäällikkö 2008–2011
› Aiemmin yritysjuristina muun muassa Sanoma-konsernissa
› Asuu Helsingissä, etäavoliitossa
› 25-vuotias poika opiskelee oikeustiedettä
› Mökkeilijä ja koiraihminen, joka rakastaa kaikkea luontoon ja siellä liikkumiseen liittyvää
› Lajeina muun muassa laskettelu ja laitesukellus