Vaikuttamisen paikka

Edustajisto on Farmasialiiton korkein päättävä elin ja sen kokoonpanoa täydennetään elo-syyskuun aikana täydennysvaalilla.

Syksyn täydennysvaalissa valitaan edustajistoon kolme varsinaista jäsentä sekä varajäseniä, jotka kutsutaan kokouksiin silloin, kun varsinainen jäsen ei pääse osallistumaan.

Ehdokkaaksi on voinut ilmoittautua kevään aikana ja ehdokasesittelyihin voi käydä tutustumassa verkossa Farmasialiiton vaalisivuilla.

Edustajiston tehtäviin kuuluu muun muassa puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinta, talousarvion, tilinpäätösten sekä toimintasuunnitelmien ja -kertomusten hyväksyminen. Kevätkokouksessa edustajisto pääsi osallistumaan myös jäsenen polku -projektin ideointiin.

Ella Kälvälä tuli valituksi edustajistoon viime syksynä 2021.

Mikä sai sinut hakemaan edustajiston jäseneksi?

Ensikosketukseni Farmasialiiton edustajistoon on ensimmäiseltä opiskeluvuodelta, kun minut valittiin varajäseneksi. Olen myös osallistunut edustajiston kokouksiin hallituksen opiskelijajäsenen roolissa. Minua on aina kiinnostanut vaikuttaminen ja liitomme ylin päättävä elin on siihen mainio paikka. Ehdolle asettuminen olikin helppo päätös.

Edustajisto aloitti nykyisen kautensa viime marraskuussa. Mitä sinulle jäi kokouksesta mieleen?

Päällimmäisenä on jäänyt mieleen se, miten mahtavaa oli kokoontua pitkästä aikaa kollegoiden kanssa samaan huoneeseen! Yksi parhaista asioista edustajistossa mielestäni onkin kollegoiden tapaaminen ja hyvät keskustelut. Kokouksissa käsitellään totta kai säännöissä määriteltyjä asioita, mutta edustajiston jäsenenä pääsee myös vaikuttamaan suoraan liiton toimintaan ja kuulemaan ajankohtaiset kuulumiset lääkealalta ensimmäisten joukossa.

Olet toiminut Farmasialiiton muissakin luottamustoimissa. Millaisia kokemuksia olet niistä saanut?

Edustajiston ja hallituksen lisäksi olin opiskeluaikana mukana FLOp:n toiminnassa ja tällä hetkellä olen apteekkineuvottelukunnan sekä Helsinki-Uusimaan aluejohtoryhmän jäsen. Farmasialiiton luottamustoimet ovat opettaneet asioita, joita yliopisto-opinnot eivät pysty tarjoamaan. Ymmärrykseni päätöksenteosta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä työehtosopimusneuvotteluista on kasvanut valtavasti näiden vuosien myötä. Lisäksi mieleeni on jäänyt kollegat, joihin olen saanut tutustua liiton toiminnan kautta.

Mitkä ovat terveisesi tämän vuoden ehdokkaille?

Ehdolle asettuminen on erittäin hyvä päätös, jota et varmasti tule katumaan. Toivottavasti nähdään syksyllä edustajiston kokouksessa!

Täydennysvaalit 2022

  • Äänioikeuden ja omat tiedot voi tarkastaa 1.–7.8.
  • Äänestysaika on 29.8.–11.9.2022.
  • Äänestäminen tapahtuu sähköisesti. Äänestysjärjestelmään kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai sähköpostin tai puhelimen avulla.
  • Vaalien tulos julkistetaan 19.9.2022.

Kuka saa äänestää

Täysilukuisessa edustajistossa on 25 jäsentä, joista kaksi on opiskelijoita. Tällä hetkellä täytettävät paikat on tarkoitettu valmistuneille jäsenille. Äänioikeus vaaleissa on niillä valmistuneilla jäsenillä, joiden osalta kuluvan vuoden huhtikuun loppuun mennessä erääntyneet jäsenmaksut on maksettu. Jos opiskelija on valmistunut tänä keväänä siten, että on ehtinyt tehdä valmistumis ilmoituksen huhtikuun loppuun mennessä, hänellä on äänioikeus näissä vaaleissa.

Jos jäsen on epävarma äänioikeudestaan, sen voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Farmasialiiton toimistoon elokuun alussa sähköpostilla tai puhelimitse. Jos äänioikeutettujen luettelossa on virheellisiä tietoja, jäsen voi pyytää niihin oikaisua 14.8. mennessä.

Tietoja kannattaa tarkistaa erityisesti silloin, jos omat tiedot ovat muuttuneet lähiaikoina. Jos esimerkiksi sähköposti tai puhelinnumero on muuttunut, se voi vaikeuttaa äänestämistä, kun äänestys on sähköinen ja äänestysjärjestelmään kirjautuessaan käyttää puhelinnumeroa.