Viestintäpäällikkö Jenni Turunen: Haluan nostaa esiin farmasian ammattilaisten huikeaa osaamista

Jenni Turunen haluaa tehdä farmasian ammattilaisten osaamista tunnetuksi.

Kuka olet ja mitä teet Farmasialiitossa?

Olen Jenni Turunen, Farmasialiiton viestintäpäällikkö.

Miten kauan olet ollut liitossa töissä ja miten sinne päädyit?

Olen toiminut tehtävässäni nyt hyvinkin tarkasti kaksi vuotta. Päädyin tänne oikeastaan sattumalta, muutaman yhteensattuman kautta.

Mitä viestintäpäällikön tehtäviin kuuluu?

Pelkistetysti, ja vähän mutkia suoristaen, voi sanoa, että viestintäpäällikkö vastaa liiton ulkoisesta viestinnästä, esimerkiksi tiedotuksesta, verkkosivuista ja sosiaalisen median kanavista. Lisäksi toimin Dosiksen toimitussihteerinä ja Farmasian toimituskunnassa. Ja kun toimistolla pienellä porukalla hommia tehdään, niin ajoittain löytää itsensä muidenkin töiden parista.

Mitä asioita työpöydälläsi on tulevina kuukausina?

Syksyyn on jo tähän mennessä kuulunut erilaisia teemaviikkoja, joista olen päässyt viestimään. Marraskuussa olemme mukana Farmasian Päivillä. Isoin meneillään oleva projekti on kuitenkin liiton verkkosivu-uudistus, jonka uskon olevan valmis piakkoin.

”Tätä varten teen tätä työtä”?

Kun aloitin työt Farmasialiitossa, en tiennyt farmasiasta juuri mitään. Kahden vuoden aikana olen oppinut katsomaan alaa uusin silmin. Usein ajattelen, että farmasian ammattilaisten osaaminen jää monin paikoin piiloon. Osin se voi jäädä jopa hyödyntämättä tai vajaakäytölle, jos ajatellaan vaikka lääkitysturvallisuutta ja lääkehoidon arviointeja, joiden systemaattisempi hyödyntäminen toisi yhteiskunnallisesti ajatellen valtavat taloudelliset säästöt, puhumattakaan niiden potentiaalista parantaa ihmisten elämänlaatua. Ne kerrat, kun olen päässyt tuomaan esiin farmasian ammattilaisten huikeaa osaamista, ovat tuntuneet merkityksellisiltä.