Voiko lääkekorvausjärjestelmää yksinkertaistaa?

Farmasia-lehti järjesti keskustelutilaisuuden, jossa Kelan pääjohtaja Outi Antila sekä proviisorit Henna Hiltunen ja Jussi Jukka käsittelivät järjestelmän toimivuutta ja sen haasteita.

Kelan pääjohtaja Outi Antilan kommentti Helsingin Sanomien haastattelussa siitä, miten ”lääkekorvauksen saa apteekin tiskillä muutamassa sekunnin murto-osassa” herätti farmasian ammattilaisten huomion. Proviisorit Henna Hiltunen ja Jussi Jukka istuivat Antilan kanssa saman pöydän ääreen keskustelemaan siitä, kuinka paljon lääkekorvausasioihin menee aikaa apteekeissa.

Vaikka laskentaprosessi onkin automaattinen, sen käynnistämiseen vaaditaan syvällistä tietoa lääkekorvausjärjestelmästä. Lääkekorvausasiat sujuvat suurimmalta osalta apteekeissa kitkattomasti, mutta varsinkin erityiskorvattavat lääkkeet aiheuttavat runsaasti aikaa vievää työtä. Apteekissa tulee tietää, ketkä ovat oikeutettuja korvauksiin, onko lääkkeen korvauksella erityisehtoja, minkälainen hakuväli on ja mikä määrä pakkauksia korvataan.

Farmasia-lehden seuraavassa numerossa aiheesta syvemmin. Katso video keskustelutilaisuudesta:

Kommentoi

  • * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia Viestisi ei näy julkisesti

Teeilta Jyväskylän Teeleidissä

Keski-Suomen alueverkosto järjesti jäsenilleen 10. helmikuuta mielenkiintoisen teeillan Jyväskylän Teeleidissä, joka sijaitsee upeassa miljöössä yli 100-vuotiaassa Karpion talossa.

Apteekkiharjoittelu kasvattaa opiskelijasta ammattilaisen

Suomussalmen apteekissa jokainen henkilökunnan jäsen apteekkarista teknisiin työntekijöihin osallistuu opiskelijan ohjaamiseen.

Yhdessä, enemmän ja suunnitelmallisemmin

Farmasian alan ammattilaiset ovat valmiita käyttämään omaa aikaansa osaamisen kehittämiseen, mutta myös työnantajalta odotetaan sitoutumista. Vain noin kolmanneksessa työpaikoista osaamisen kehittäminen on suunnitelmallista.

Ovatko lääkekorvaukset automatisoituja päätöksiä?