Farmasian Päivillä kerrottiin uusista jäseneduista

Farmasialiiton ständillä jaettiin tietoa matkavakuutuksesta ja LHA-portfoliosta. Meneillään olevat tes-neuvottelut puhuttivat myös.

Tänä vuonna esittelimme Farmasian Päivillä uusia jäsenetuja. Farmasialiiton ennestään kattavaa vakuutuspakettia täydennetään vuoden alusta matkavakuutuksella.

– Tätä vakuutusetua on usein toivottu, ja nyt se vihdoin toteutuu. Tiedotamme vakuutuksen yksityiskohdista tarkemmin ennen sen voimaantuloa, toimitusjohtaja Riitta Uusi-Esko kertoo.

LHA-portfoliotyökalu lanseerattiin Farmasian Päivillä. Tämä tarjoaa vaihtoehtoisen väylän tunnustaa LHA-osaaminen. Portfoliossa on viisi osaa: lääkehoidon arvioinnit, osaamisen itsearviointi, miten LHA-osaaminen on hankittu, yhteenveto osaamisesta ja tulevaisuuden suunnitelmat sekä yhteistyökumppanin lausunto.

Kyseessä on yksilöllinen prosessi, eikä ole kahta samanlaista portfoliota.

– LHA-portfolio on sähköinen työkalu. Hakija kuvaa omin sanoin muun muassa osaamisensa tasoa ja millä tavoin on sen hankkinut. Koulutus on yksi tapa hankkia osaamista, mutta taito kehittyy myös työelämässä, koulutuspolitiikan ja urapalveluiden asiantuntija Sanna Passi kuvaa.

Portfolion käyttömaksu koostuu kolmesta eri osasta: järjestelmän käyttö 50 euroa, hyväksymiskokouksen kulut (sis. todistuksen) 20 euroa ja portfolion arviointimaksu enintään 130 euroa.

Lisätietoa LHA-portfoliosta on koottu Farmasialiiton verkkosivuille.

Kaiken kaikkiaan kaksipäiväiset messut menivät hyvin. Osastolla oli mukavasti tunkua ja hyviä keskusteluja. Meneillään olevat tes-neuvottelut herättivät myös kysymyksiä.

Sanna Kanerva ja Amanda Repo ständin kuvausseinällä.

Farmasialiitto oli mukana Farmasian Päivillä 29.–30. marraskuuta Messukeskuksessa.

Avainsanat: Farmasian Päivät

Kommentoi

  • * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia Viestisi ei näy julkisesti

Oliver Tuomainen: ”Kaikki kokemukset tervetulleita”

Yrittäjyys oli Oliver Tuomaiselle luonnollinen uravalinta. Koripallo ja Love Island -ohjelman tuoma tv-julkisuus saavat nyt väistyä, kun oma juttu on löytynyt. Farmasian opinnot nuori mies aikoo kuitenkin saattaa loppuun.

Potilasturvallisuuspäivillä pohdittiin lääkitysturvallisuutta

Lääke- ja lääkitysturvallisuus nousivat esille myös Potilasturvallisuuspäivillä. Sähköiset reseptit ovat parantaneet turvallisuutta huomattavasti.

Teemakoulutus – kohtaamisia ja läsnäoloa

Jyväskylä tarjosi sopivat puitteet teemakoulutukselle, joka järjestettiin lokakuun lopussa. Paikalla oli miltei sata farmasia-alan osaajaa.

Oletko törmännyt työssäsi lääkeväärennöksiin?