Jutut

Ihmisiä ja ilmiöitä farmasian maailmasta. Lue myös, millaista työtä Suomen Farmasialiitto tekee sinun eteesi.

Takaisin EU-maailmaan

Kymmenen vuotta sitten farmasian tohtori Ulla Närhi siirtyi EU-komission kansallisen asiantuntijan pestistä sosiaali- ja terveysministeriön virkamieheksi. Nyt hän on palannut Euroopan Unionin maailmaan.

Lääkkeen lanseeraus on tarkasti valvottua

Lääkkeen elinkaaressa lanseeraus ja markkinointi ovat lääkeyrityksille elintärkeitä vaiheita. Niissä onnistuminen ratkaisee, saadaanko pitkän tuotekehityksen kustannukset katettua.

Hammaslääkäreiden täsmäase

Aalto-yliopiston huippututkijat ovat tuomassa hammashygieniaan uuden menetelmän, joka toimii täsmäaseena suun haitallisia bakteereita vastaan. Menetelmä perustuu valoherkkään molekyyliin, valoherkistimeen, joka tappaa bakteereita valon aktivoimana.

Roolit tutuiksi opiskeluaikana

Yhdysvalloissa farmasian opinnoissa panostetaan harjoittelun määrään ja monipuolisiin harjoittelupaikkoihin. Tutuiksi tulevat niin apteekki-, sairaala-, terveyskeskus- kuin klinikkaympäristö.

Drive-in-luukulla asiointi käy kätevästi

Tamperelaisen Sammon apteekin drive-in-kaista on tärkeä palvelu useille asiakasryhmille, kuten liikuntarajoitteisille henkilöille, koiranomistajille ja pienten lasten vanhemmille.