Puheenjohtajat tapasivat toimistolla

Puheenjohtajien koulutuspäivä 4. lokakuuta tarjosi ajankohtaista tietoa niin aluetoiminnasta kuin Farmasialiiton strategiastakin. Vieraaksi oli kutsuttu Juhana Vartiainen.

Kehittämispäällikkö Anne Hautala (kuvassa oikealla) luotsaa aluejohtoryhmiä.

Koulutuspäivän aluksi aluejohtoryhmien ja neuvottelukuntien puheenjohtajat jakoivat kokemuksiaan ja hyviä toimintatapojaan. Sen jälkeen työvoimapoliittinen asiantuntija Marketta Hakkarainen kävi läpi työehtosopimusneuvottelujen tilannetta.

Kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) pistäytyi lounaalla. Keskustelu alkoi ajantasaisista lääkityslistoista. Vartiaiselle tuli yllätyksenä tieto, että vain noin puolet kroonisista sairauksista kärsivistä ottaa lääkkeensä ohjeiden mukaan. Toimitusjohtaja Riitta Uusi-Esko tarkensi palvelusetelillä ostettavan lääkehoidon arvioinnin säästöjä julkisella puolella. Vierailun päätteeksi ehdittiin vielä perustella kansanedustajalle, miksi apteekit pitää säilyttää ammattilaisten käsissä.

Farmasialiiton strategiauudistus puhutti iltapäivällä. Puheenjohtaja Antti Kataja ja toimitusjohtaja Riitta Uusi-Esko esittelivät prosessia. Uusi-Esko piti myös ajankohtaiskatsauksen lääkealalta. Lopuksi oli vielä varattu aikaa ajatustenvaihtoon.

Puheenjohtajien koulutuspäivä järjestetään sekä keväällä että syksyllä.

Kommentoi

  • * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia Viestisi ei näy julkisesti

Farmasian Päivillä kerrottiin uusista jäseneduista

Farmasialiiton ständillä jaettiin tietoa matkavakuutuksesta ja LHA-portfoliosta. Meneillään olevat tes-neuvottelut puhuttivat myös.

Oliver Tuomainen: ”Kaikki kokemukset tervetulleita”

Yrittäjyys oli Oliver Tuomaiselle luonnollinen uravalinta. Koripallo ja Love Island -ohjelman tuoma tv-julkisuus saavat nyt väistyä, kun oma juttu on löytynyt. Farmasian opinnot nuori mies aikoo kuitenkin saattaa loppuun.

Potilasturvallisuuspäivillä pohdittiin lääkitysturvallisuutta

Lääke- ja lääkitysturvallisuus nousivat esille myös Potilasturvallisuuspäivillä. Sähköiset reseptit ovat parantaneet turvallisuutta huomattavasti.

Oletko törmännyt työssäsi lääkeväärennöksiin?