Puheenjohtajat tapasivat toimistolla

Puheenjohtajien koulutuspäivä 4. lokakuuta tarjosi ajankohtaista tietoa niin aluetoiminnasta kuin Farmasialiiton strategiastakin. Vieraaksi oli kutsuttu Juhana Vartiainen.

Kehittämispäällikkö Anne Hautala (kuvassa oikealla) luotsaa aluejohtoryhmiä.

Koulutuspäivän aluksi aluejohtoryhmien ja neuvottelukuntien puheenjohtajat jakoivat kokemuksiaan ja hyviä toimintatapojaan. Sen jälkeen työvoimapoliittinen asiantuntija Marketta Hakkarainen kävi läpi työehtosopimusneuvottelujen tilannetta.

Kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) pistäytyi lounaalla. Keskustelu alkoi ajantasaisista lääkityslistoista. Vartiaiselle tuli yllätyksenä tieto, että vain noin puolet kroonisista sairauksista kärsivistä ottaa lääkkeensä ohjeiden mukaan. Toimitusjohtaja Riitta Uusi-Esko tarkensi palvelusetelillä ostettavan lääkehoidon arvioinnin säästöjä julkisella puolella. Vierailun päätteeksi ehdittiin vielä perustella kansanedustajalle, miksi apteekit pitää säilyttää ammattilaisten käsissä.

Farmasialiiton strategiauudistus puhutti iltapäivällä. Puheenjohtaja Antti Kataja ja toimitusjohtaja Riitta Uusi-Esko esittelivät prosessia. Uusi-Esko piti myös ajankohtaiskatsauksen lääkealalta. Lopuksi oli vielä varattu aikaa ajatustenvaihtoon.

Puheenjohtajien koulutuspäivä järjestetään sekä keväällä että syksyllä.

Neuvonantaja

Marketta Hakkarainen oli Farmasialiiton järjestöaktiivi, joka työskenteli proviisorina apteekissa. Nyt hän työskentelee liiton työsuhdeneuvontatiimissä, mutta tekee edelleen sivutoimisesti töitä apteekisssa.

Hyvää työtä

Lääkekeskuksen farmaseutit ovat yksityissairaalan hoitajien ja lääkärien lääkehuollon ja lääkitysturvallisuuden kumppani. Siksi työ on paljon muutakin kuin sairaalan lääkehuollon järjestämistä. Monipuolinen työ motivoi vuosien jälkeenkin.

Apteekin vai kaupan hyllyltä?

Apteekkien neuvontaa ja palvelua kaiken kaikkiaan arvostetaan yhä korkealle. Silti moni poimisi mielellään itsehoitolääkkeet päivittäistavarakaupan hyllyltä ruokaostosten yhteydessä.

Onko lisäkouluttautuminen huomioitu palkassasi?