Johanna Kaasinen: haluan viedä farmasian alaa eteenpäin

Farmaseuttinen toimikunta on tullut varapuheenjohtaja Johanna Kaasisille tutuksi jo vuosien ajan. Se on hänellä väylä vaikuttaa alaan ja sen tulevaisuuteen.

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Olen Johanna Kaasinen, ja toimin proviisorina Tampereella Lielahden apteekissa, joka on Tampereen suurin yksityinen apteekki. Yhdessä kollegani kanssa pyrimme pyörittämään apteekin arkea siten, että pystyisimme tarjoamaan jokaiselle asiakkaalle laadukasta palvelua. Samalla tuemme työntekijöidemme ammatti-identiteettiä ja tarjoamme viihtyisän työyhteisön.

Olet farmaseuttisen toimikunnan varapuheenjohtaja. Mitä tehtäviä se käsittää?

Olen toiminut toimikunnassa jo useamman vuoden ajan, joten tunnen toimikunnan kokous­käytännöt hyvin. Jos puheenjohtajamme Maija Pirttijärvi on estynyt, toimin kokouksessa puheenjohtajana. Toki toimiston väki suunnittelee kokouksen aikataulun valmiiksi, ja Sanna Passi ja Suvi Luukko auttavat kokouksen aikana.

Mitä ajankohtaista toimikunnassa on meneillään?

Otamme kantaa aiheisiin, joista on tulossa esimerkiksi lausuntopyyntöjä tai joista liitto haluaa saada näkemystä kentältä. Käsittelemme paljon lääkitysturvallisuuteen ja koulutuspolitiikkaan liittyviä teemoja.
Kuluneen kevään aikana olemme käsitelleet apurahahakemuksia ja julkaisseet Vuoden Farmaseutti -hakemuksen. Osallistuimme myös ”Tätä farmasian ammattilaiset haluavat apteekkityöltä” -kannanoton tekemiseen.

Miksi sinusta on tärkeää olla mukana toimikunnassa ja sitä kautta vaikuttamassa alaan?

Toimikunnassa pääsen tuomaan viestiä suoraan apteekkimaailmasta. Haluan antaa oman panokseni siihen, että yhdessä saamme farmasian alaa eteenpäin.

Kenelle toimikuntatyö sopii?

Vaikuttamistyö sopii ihan kaikille, jotka haluavat jakaa omia näkemyksiään muille. Ja tietysti heille, jotka haluavat oppia muilta ja nähdä asioita erilaisista näkökulmista.