Crista Kirvesoja: Lääkitysturvallisuuden ja asiakaspalvelun kehittäminen ovat oma punainen lankani

Crista Kirvesoja halusi päästä kehittämään farmasiaa alana. Liiton ammatillisen asiantuntijan pesti oli vastaus tähän toiveeseen. Nyt hän haluaa luoda unelmatyöpaikkoja kaikille alan ammattilaisille.

1. Kuka olet ja mitä teet Farmasialiitossa?

Olen Crista Kirvesoja, Suomen Farmasialiiton farmaseuttinen asiantuntija. Työskentelen liitossa osana viisihenkistä tiimiä, jonka ydintehtävänä on jäsenten ammatillinen edunvalvonta.

Olen valmistunut Kuopion (nyk. Itä-Suomen) yliopistosta farmaseutiksi vuonna 1999. Farmaseutin koulutuksen lisäksi olen myös visualisti (markkinointiviestinnän ammattitutkinto) ja merkonomi (asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala). Parhaillaan suoritan työn ohessa Palvelu- ja liiketoimintamuotoilun YAMK-tutkintoa Laureassa suuntautuen erityisesti työntekijäkokemuksen kehittämiseen. Tavoitteenani on valmistua tämän vuoden aikana.

2. Miten päädyit farmaseuttiseksi asiantuntijaksi?

Apteekkityössä lääkitysturvallisuuden ja asiakaspalvelun kehittäminen ovat olleet läpi työurani oma punainen lankani. Esihenkilötyön kautta kiinnostukseni painopiste siirtyi asiakkaista työntekijäkokemuksen kehittämiseen. YAMK-opinnot aloitettuani vahvistui ajatus siitä, että haluan työskennellä farmasian alan kehittämisen parissa ja olla mukana luomassa unelmatyöpaikkoja lääkealan ammattilaisille. Uusi farmaseuttisen asiantuntijan pesti tuntui kuin vastaukselta unelmiini.

3. Mitä farmaseuttisen asiantuntijan työtehtäviin kuuluu?

Jo tässä muutamassa kuukaudessa olen oppinut, että työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia.
Farmaseuttisen asiantuntijan työnkuvaan kuuluu farmasian alaan vaikuttaminen muun muassa sidosryhmäyhteistyön sekä erilaisten lääkepolitiikkaan, apteekkitoimintaan, koulutuspolitiikkaan ja työelämään liittyvien lausuntojen ja kannanottojen valmistelun kautta. Teen yhteistyötä liiton luottamustoimisten jäsenten kanssa ja toimin proviisorineuvottelukunnan teknisenä sihteerinä.

Osallistun Farmaseuttisen toimikunnan työskentelyyn ja kokousjärjestelyihin.

Olen myös mukana jäsenistölle suunnattujen ammatillisten tapahtumien ja koulutusten suunnittelussa sekä osallistun viestintään.

4. Mitkä asiat tulevat erityisesti työllistämään sinua lähikuukausina?

Etenkin farmasian alaa koskettavat Suomen hallitusohjelman kirjaukset tulevat työllistämään tänä keväänä kovasti koko meidän tiimiä. Vastuullani on erityisesti Itsehoitolääkkeiden myynnin vapauttamiseen liittyvät asiat.

Myös EU-lainsäädännön muutosten vaikutusten arvioiminen ja seuranta ovat aktiivisesti työpöydälläni. Osallistuminen erilaisiin työryhmiin täyttää kalenteriani kevään aikana. Työryhmissä olemme muun muassa valmistelemassa esitystä lainsäädännön muutosta varten.

Koulutuspuolella olen koordinoimassa työturvallisuuden webinaarisarjaa ja osallistun kevään esihenkilökoulutuksen järjestelyihin.

5. Kerro jokin asia, jota haluat päästä edistämään.

Haluan vahvistaa jäsenistömme statusta ja näkyvyyttä lääkealan asiantuntijoina osana sosiaali- ja
terveydenhuoltoa ja tuoda näkyville sitä laajaa tietotaitoa, mitä alallamme on.

 

Tutustu myös muihin liiton työntekijöihin:

Juha Miettinen otti Farmasialiiton ohjat käsiinsä

Toimistoassistentti Henna Niemiaho on monessa mukana

Viestintäpäällikkö Jenni Turunen: Haluan nostaa esiin farmasian ammattilaisten huikeaa osaamista

Osaamisen edistäjä

Heikompien puolustaja

Neuvonantaja työsuhdeasioissa

Maija Pirttijärvestä hallituksen uusi puheenjohtaja

Apukäsinä joka suuntaan

Ratkaisujen etsijä

Opiskelijoiden asialla

Ongelmanratkaisija